14 Haziran 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 14.30'da Sayıştay Başkanı Recai Akyel ile yeni seçilen Sayıştay üyelerini Çankaya Köşkünde kabul edecek, saat 15.30'da Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 16.15'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek, saat 17.30'da Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Sultan bin Abdulaziz el-Saud'u kabul edecek, saat 21.10'da Hollanda Kraliçesi Beatrix tarafından İstanbul'daki Swiss Otel'de verilen resepsiyona katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'da MGK Genel Sekreteri Muammer Türker'i Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul edecek, saat 15.30'da Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt ile Başbakanlık Resmi Konut'ta görüşecek, saat 13.00'da Schmidt ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek, saat 21.00'da İstanbul Türk Telekom Arena'da, 10. Türkçe Olimpiyatları kapanış törenine katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurul'da, saat 14.00'da Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu Tasarısı'nın görüşülmesine devam edilecek.

- TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, saat 10.00'da bor tuzları, trona ve asfaltit madenleri ile nükleer enerji hammaddelerinin işletilmesine ilişkin kanunda değişiklik öngören tasarıyı görüşecek.

- TBMM KİT Komisyonu, saat 10.30'da TPAO'nun 2010 yılı hesaplarını denetleyecek.

- TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda, saat 10.00'da ?Kadın Kooperatifleri: sorunlar ve çözüm önerileri'' konulu sunum yapılacak.

- TBMM 12 Eylül Askeri Müdahalesi Alt Komisyonu, saat 11.00'da eski başbakanlardan Bülent Ulusu'yu dinleyecek.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, saat 11.30'da KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi'yi kabul edecek.

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, saat 10.00'da Bilkent Otel'de gerçekleştirilecek ?Tarım ve Hayvancılık Sektörü Toplantısı?na katılacak, saat 14.00'da bakanlıkta gerçekleştirilecek Toprak Bayramı Çalıştayı'na katılacak.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 09.00'da ?2012 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Eylem Planı?nı açıklayacağı basın toplantısı düzenleyecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 15.00'da TÜRKSOY'un 2012 Nikolay F. Katanov yılı kapsamında düzenleyeceği ?Prof. Nikolay F. Katanov'un Bilimsel Mirası ve Türkoloji Sorunları? isimli anma toplantısına katılacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, saat 10.00'da Four Seasons Bosphorus Otel'de TÜSİAD, 2012 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katılacak.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün saat 11.00'da Çırağan Sarayı'nda Google ve Garanti Bankası tarafından düzenlenen KOBİ'lere yönelik ?İşinizi İnternete Taşıyın? Projesi Medya Tanıtım Toplantısı'na katılacak.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi programa katılmak üzere Mersin'e gelecek. Çağlayan ve Şimşek, Mersin programında ilk olarak Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde (AKİB) saat 10.30'da başlayacak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Vergi Ödül Töreni'ne katılacaklar. Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mersin programına MTSO'da saat 17.15'te başlayacak Kartürk Programı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 19.00'da düzenlenecek Mersin Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (MESİAD) Yılın İşadamı ve Girişimcisi Ödül Töreni ile devam edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, saat 11.30'da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i, Güniz Sokak'taki evinde ziyaret edecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, saat 12.00'da parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Avrupa Birliği katkısı ile Sağlık Bakanlığı sahipliğinde yürütülen ?Türkiye'de Kan Tedarik Sisteminin Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi?nin tanıtım toplantısı, saat 10.00'da JW Marriott Otel'de yapılacak.

- AB uyum çalışmaları kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığınca uygulanmakta olan ?Türkiye'nin Adli Kapasitesinin Güçlendirilmesi? isimli inşaat projesinin açılış töreni, saat 10.30'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek.

- Ankara Sanayi Odası 1. Organize Bölgesi, saat 18.30'da ?En Temiz ve Çevresi OSB? kategorisinde ?Türkiye Birincisi? seçilmesi onuruna kokteyl düzenleyecek.

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), saat 10.00'da nisan ayına ait motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

- Halkbank ile Ostim Organize Sanayi Bölgesi arasında, saat 15.00'da işbirliği protokolü imzalanacak.

- TÜSİAD, saat:10.00'da Four Seasons Bosphorus Otel'de TÜSİAD, 2012 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi toplantısı düzenleyecek. Toplantıya AB'nin Ortak Dış ve Güvenlik Politikası eski Yüksek Temsilcisi Dr. Javier Solana katılacak.

- Sosyete Ulus Pazarı saat 10.00'da Dereboyu Caddesi Çayır Sokak (Beşiktaş-Ortaköy)yeni yerinde yeniden açılıyor.

- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi arasında saat:10.30'da Türkiye İhracatçılar Meclisi Dış Ticaret Kompleksi'nde ?Veri Paylaşım Protokolü? imzalanacak. Protokol imza törenine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız katılacak.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, saat 11.00'da basın açıklaması yapacak.

- Türk Kızılayı ?dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' etkinlikleri kapsamanda, saat:14.00'da Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi'nde (Kartal) bu yıl 45 ve üzeri kan bağışında bulunan 96 kişiye plaket verilecek.

- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, saat 14.45'de Bakırköy Adliyesi'nde Zeynep Yılmaz'ın karar duruşmasının ardından basın açıklaması yapacak.

- Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda sigorta bilinçlendirme toplantısı düzenlenecek.

- Bursa Valisi Şahabettin Harput saat 10.00'da jandarma teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü törenine katılacak.

- Kütahya Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan toplantısı saat 21.00'da gerçekleştirilecek.

- Türk Kızılayı Antalya Şubesi, saat 10.00'da 'Dünya gönüllü Kan Bağışçıları Günü' nedeniyle şimdiye kadar en fazla kan verenlere plaket verecek.

- Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı'nın (BAGEV) desteğiyle düzenlenecek olan 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'yla ilgili Talya otelde saat 10.00'da bilgilendirme toplantısı yapılacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- 2012 - 2013 futbol sezonunda 1. transfer ve tescil dönemi bugün başlayacak. Transfer Dönemi, FIFA kuralları gereği 12 hafta (84 gün) sürecek ve 5 Eylül 2011 Çarşamba günü sona erecek.

- Kadınlar Futbol 1. Ligi şampiyonunun belli olacağı final karşılaşması, Ataşehir BLD ile KDZ. Ereğlispor arasında saat 18.00'de Alanya Oba Stadı'nda oynanacak.

- Geleceğimizin Çocukları Vakfı"nın sosyal sorumluluk projelerinde NBA patentli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ve müzisyen Emre Altuğ, çocuklar için Hidayet Türkoğlu Spor ve Basketbol Okulu'nda bir araya gelecek.

- 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na C Grubu'nda yapılacak 2 maçla devam edilecek:

19.00 İtalya - Hırvatistan

21.45 İspanya - İrlanda Cumhuriyeti

- Kulüplerin transfer çalışmaları takip ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber