Sevimçok'tan kaldırım işgali ile ilgili açıklama

Büyükşehir Belediyesi'nin ?Antalya işgal altında' yazılı billboardlarıyla ilgili bir açıklamada bulunan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, ?Eğer bir işgal söz konusu ise bunun tek müsebbibi sadece esnaf değildir? dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kaldırım işgallerine yönelik çalışmaları kapsamında ?Antalya işgal altında' başlığıyla astığı ?Kaldırıma tezgah koymak bir işgaldir. İşgal etmeyelim ettirmeyelim' yazılı billboardlarla ilgili olarak bir açıklama yapan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, ?Ucunun nereye varacağı düşünülmeden talihsizce billboardlara manşet olmuş, esnafı yaralayan keskin bir söz? dedi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, ?Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya'nın yaya öncelikli kent olması ve yayaların bu şehrin cadde ve sokaklarında daha rahat yürüyebilmesi amacıyla başlattığı kampanyayı etik olarak bizler de desteklemekte, esnaf camiası olarak da üzerimize ne düşüyorsa hiç itirazsız yapmaktayız. Fakat burada ilginç bir durum söz konusudur. Bu şehrin cadde ve sokaklarını bizzat belediyeden, para vererek yer alıp kiralayan ve ekmek büfeleri, simit tezgahları, bazı sivil toplum kurum ve kuruluşlarının tezgahları ile özellikle yaz aylarında daha da çoğalan seyyar dondurma tezgahları da işgal etmektedir. Üstelik bu tezgahlar iş ahlakına aykırı bir biçimde yıllardır dükkanının kirasını, elektriğini, suyunu ve vergisini devlete vererek mesleğini devam ettirmeye çalışan Antalya esnafının dükkanlarının hemen önüne kondurulmakta ve bu esnafın işlerine de sekte vurmaktadırlar? diye konuştu.

Esnafın dükkanının önüne belediyeden izin alınarak kondurulan bu tür tezgah ve büfelerde, hemen arkasındaki ya da karşısındaki esnafın sattığı ürünlerin aynısının satıldığını belirten Sevimçok, şunları söyledi:

?Hani kaldırıma tezgah koymak bir işgaldi? Peki bunlar nedir? Eğer ki asıl niyet yayaların daha rahat yürümelerinin sağlanması ise o zaman kaldırımlara kondurularak dükkanların önünü kapatan bu tür tezgah ve büfelere de izin verilmemesi gerekmektedir. Eğer denildiği gibi ortada bir işgal söz konusu ise bunun tek müsebbibi sadece esnaf değildir. Siz önce esnafın karşısında ya da önündeki kaldırım yerini bu tip tezgahlara kiraya vermeyin ki, üye esnafımız da bu duruma saygı duyarak dükkanının kapı önündeki masasını ya da taburesini kendiliğinden kaldırsın. Yoksa sadece bu işin diyetini zaten zar zor ayakta durarak dükkanını açmaya çalışan küçük esnafa kesmekle bu iş olmaz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber