Dondurmacılara şok baskın

Esenler Belediyesi, sıcaklıkların artmasıyla birlikte satışları artan dondurma imalathanelerini denetledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esenler Belediyesi dondurma imalathanelerini denetledi. Esenler Belediyesi Sağlık İşleri ve Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü öncülüğünde ziraat mühendisleri ve zabıta memurlarıyla yapılan denetimlerde imalathanelerin ruhsat belgelerinden hijyen koşullarına kadar bütün ayrıntılar titiz bir şekilde incelendi. Mimar Sinan, Nene Hatun ve Menderes mahallelerindeki imalathanelerde yapılan denetimlerde bazı imalathanelerdeki üretimlerin uygun koşullarda yapıldığı tespit edilirken, bazı imalathaneler ise imalata uygun olmaması sebebiyle belediye ekipleri tarafından uyarıldı. Belediye ekipleri, uygunsuz koşullarda üretim yapan imalathane sahiplerine imalathanelerini uygun koşullara getirmeleri için 15 gün süre verdi. Buna göre 15 gün içerisinde eksiklerini gidermeyen, hijyen kurallarına uymayan imalathaneler mühürlenecek.

Zabıta ekipleriyle birlikte dondurma imalathanelerini inceleyen Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, ?Havaların ısınmasıyla vatandaşlar dondurma taleplerini arttırdılar. Dondurma tüketimi artınca halkın sağlığını ilgilendiren bir konu olduğu için Ruhsat ve Denetim, Zabıta ve Sağlık Müdürlüğü olarak ekiplerimizi oluşturduk. Esenler'deki dondurma imalathanelerinin tamamını ruhsat, hijyen yönünden, sağlıklı dondurma üretiyorlar mı, üretmiyorlar mı bu anlamda kontrol ederek denetliyoruz. Uygun yerler var, uygun olmayan yerler var. Uygun yerlere teşekkür ediyoruz. Uygun olmayan yerlere de gerekli olan uyarıları yapıp, belli bir süre verdikten sonra tekrar kontrole geleceğiz. Eğer istediğimiz şartlar oluşmamışsa, o iş yerlerini mühürleyeceğiz? diye konuştu.

İmalathanelerin hijyen kriterlerini değerlendiren Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Uzun ise, ?Esenler Belediyesi Sağlık Müdürlüğü olarak denetlediğimiz yerlerde sağlık açısından çok büyük bir sıkıntı yok. Ama dondurmanın daha sağlıklı olarak vatandaşlarımıza ulaşması için denetimlere devam etmemiz gerekiyor. Dondurmanın hijyenik bir ortamda üretilmesi gerekiyor. Boya katkı maddeleri sağlığa zararlı. Bunun için gerçek gıda maddeleri kullanmalarını öneriyoruz. Bunun için de gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. Dondurmanın üretiminden vatandaşa ulaşıncaya kadar sağlıklı olması gerekiyor. Bunun için dondurma üreticilerine eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerden çıkan sonuçlara uymalarını istiyoruz? şeklinde konuştu.

Belediye ekiplerinin imalathanesini bazı noktalarda sağlık kriterlerine uygun görmediği dondurma üreticisi Demir Şahselmani, ?10 yıldır burayı işletiyorum. Çok fazla bir eksik yok ama uyarıları tabii dikkate alacağız. Ben çok kötü olduğunu düşünmüyorum. Ama ufak tefek eksiklikleri de gidereceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber