Belediye Yasa Tasarısı'nın görüşmeleri tamamlanamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2005 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, Belediye Yasa Tasarısı'nın görüşmeleri tamamlanamadı. TBMM Genel Kurulu'nda, temel yasa olarak görüşmelerine dün başlanan ve 72 maddesi kabul edilen tasarının, bugün 19 maddesi daha kabul edildi.

AA - İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun önergesi üzerine, "belediye başkanının görevlendirilmesi"ni düzenleyen maddenin yeniden görüşülmesine karar verildi. Bu arada verilen aranın ardından Komisyon ve Hükümetin yerine oturmaması nedeniyle tasarının görüşmeleri ertelendi.

Arsa ve konut üretimiyle de yetkilendirilen belediyenin ve bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası belediye ait şirketlerin 31 Aralık 2004 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları ve bunlara olan borçları, 31 Aralık 2005 tarihine kadar takas ve mahsup edilecek.

Belediye hizmetlerine katkıda bulunma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, yerel yönetimlere katılma ilkelerini hayata geçirmek için meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ve muhtarların katılımıyla kent konseyi oluşturulacak.

Belediye sınırları ve mücavir alanları içerisinde şehirlerarası otobüs terminali kurulması ve işletilmesi ile her türlü akaryakıt, sıvılaştırılmış petrol ve doğalgaz istasyonlarına belediye tarafından izin verilebilecek.

Norm kadro uygulamasına geçilinceye kadar Bakanlar Kurulu'nca ihdas edilmiş mevcut kadrolar, norm kadro uygulamasına geçilinceye kadar norm kadro kabul edilecek.

Nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin tüzel kişiliklerinin kaldırılarak köye dönüştürme işlemi (bu yerlerin 31 Aralık 2006 tarihine kadar başka bir belediyeye katılmaları ya da başka belediyelerle birleşmeleri halinde) yapılmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber