Randevusu olan hekim, 72 saat önce mazaretini bildirmeli

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN AÇIKLAMASIDIR

MHRS Yönergesi Ek 2'de "Hekim çalışma cetvelinin geçici kapatılması" başlığının 2. ve 3. maddesinde "randevu saatine 48 saatten az kala" ve "randevu saatine 48 saatten fazla zaman var iken" ibarelerindeki süre 72 saat olarak Sayın Bakanımızın talimatları gereği değiştirilmiştir. Yönerge değişikliği 13.06.2012 tarihinde resmi olarak da yayınlanacaktır.

İlimiz MHRS'ye dahil kurumlarında İstisna girişlerinin buna göre düzenlenmesi konusunda gereği önemle rica olunur.

Yapılan Değişiklikler:

Eski Durum--- Yeni Durum

Hekim çalışma cetvelinin geçici kapatılması: 2- Randevu saatine 48 saatten az kala gelişen mecburiyetler: 2- Randevu saatine 72 saatten az kala gelişen mecburiyetler:

3- Randevu saatine 48 saatten fazla zaman var iken gelişen mecburiyetler: 3- Randevu saatine 72 saatten fazla zaman var iken gelişen mecburiyetler:


MHRS YÖNERGESİNİN İLGİLİ BÖLÜMÜ

Hekim çalışma cetvelinin geçici kapatılması:
Hekimin açık olan çalışma cetveli acil vaka, acil ameliyat, hastalık izni, yakın vefatı, öngörülemeyen hastane dışı görevlendirmeler, kaza ve kurumlarınca kabul edilebilir mazeret nedeni ile geçici olarak kapatılabilir. Bu durumlarda aşağıdaki şekilde hareket edilir;
1. Randevu günü gelişen anlık mecburiyet: MHRS hastane koordinatörü ve ilgili ekibi tafafından hastaya gerekli bilgilendirme yapılarak hastanın tercihine göre muayene olması ya da yeni randevu alması sağlanır.
2. Randevu saatine 48 saatten az kala gelişen mecburiyetler: Hastane MHRS Koordinatörü hekimin mazereti ile ilgili kendi görüşünü de ekleyerek talebi Bakanlığa sistem üzerinden bildiri. Bakanlığın onayı ile hekim çalışma cetveli geçici olarak kapatılır. Çağrı merkezi hastaları arayarak bilgilendirir ve tercihlerine göre yeniden randevusu verilir.
3. Randevu saatine 48 saatten fazla zaman var iken gelişen mecburiyetler: Hastane MHRS Koordinatörü tarafından sisteme mazeret gerekçesi bildirerek hekim çalışma cetvelini geçici olarak kapatır. Çağrı merkezi hastaları arayarak bilgilendirir ve tercihlerine göre yeniden randevusu verilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber