İlkadım'da asfalt serenler yaz ayında keyfi izin yapamayacak

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, fen işlerinde çalışan personelin asfalt çalışmalarının en verimli olduğu yaz ayında keyfi izin kullanmasını yasakladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un İlkadım Belediyesi, yerel yönetimlerde yalnızca Denizli Çivril ve Afyonkarahisar Sandıklı belediyelerinde bulunan kombine sathi kaplama aracıyla altyapı çalışmalarına başladı. Araç, günde yaklaşık 3 kilometre serim yapıyor.

Kıran Mahallesi 731. Sokak'taki sathi kaplama çalışmasını yakından takip eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ?Asfalt ile mıcırı aynı anda yüzeye yayan aracımız Karadeniz Bölgesi'nde tek, Türkiye genelinde ise İlkadım dahil üç belediyede bulunmakta. Fen işlerinde ciddi aşama katettik. 50 mahalle 500 sokakta asfalt çalışmaları başlattık. Altyapı yenileme çalışmalarını üst düzey son teknolojideki araç ve ekipmanlarla sürdüreceğiz. Bitüm tank kapasitesi 6 bin 500 kilogram olan kombine sathi kaplama aracının teknik olarak çok ileri.? dedi.

Demirtaş, asfalt ile mıcırı aynı anda atan sathi kaplama aracının asfalt dökümü çalışmasına başlamadan önce ekiplerin sathi kaplama yapılacak yeri süpürdüğünü, daha sonra döküm işlemine geçildiğini anlattı. Astar dökümünün ardından astarın temelin içine istenilen oranda işleyebilmesi için 24 saat geçmesi gerektiğini hatırlatan Demirtaş, "Bu sürenin ardından bitüm serme işlemi gerçekleşiyor. Bitüm ile mıcır sathi kaplama aracı sayesinde aynı anda yola seriliyor. En son ise bitüm ile mıcır silindirle ezilerek yolu kavraması sağlanıyor." şeklinde konuştu.

İlkadım ilçesine altyapı ve asfalt çalışması kapsamında en iyi hizmeti gerçekleştirmek üzere bütün ekipleri seferber ettiklerini kaydeden Başkan Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: ?İlkadım halkının tarihte görmediği en etkin altyapı çalışmasını şu anda biz gerçekleştiriyoruz. Amacımız ilçemizin bütün sokaklarını yenilemek. Bunun için inanılmaz şekilde kararımız kesin. Bu işe başladık, sonunu getireceğiz. Bugüne kadar söz verdiğimiz her şeyi gerçekleştirdik. Son teknolojideki ekipmanlarımızla İlkadım'ın cadde ve sokaklarını baştan aşağıya yenileyeceğiz.?

Asfalt çalışmasının en verimli olduğu zamanın yaz ayları olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, fen işleri personelinin yaz mevsiminde asfalt çalışmaları için seferber olmasını istedi. Demirtaş, sağlık ve ölüm dışında personelin keyfi izin kullanmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber