Mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırma projesi Samsun'da başladı

Mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik hibe projesi Samsun'da düzenlenen toplantı ile eğitimcilere tanıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Bileşen IV. mali yardımı ile gerçekleşen hibe programının tanıtımı; İlkadım, Bafra, Çarşamba ve Havza ilçeleri merkez olmak üzere 17 ilçedeki mesleki ve teknik eğitim-öğretim kurumlarındaki görevli öğretmenlere yapıldı. Projenin tanıtımına ilçe Ar-ge birimleri, rehberlik araştırma merkezleri, sağlık meslek liseleri, mesleki eğitim merkezleri, halk eğitim merkezleri, ticaret ve turizm meslek liseleri, çok programlı liseler, teknik ve endüstri meslek liseleri, tarım meslek liseleri ve kız meslek liselerinde görevli 150 kişi katıldı.

Proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, ?Türkiye'de mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması adına verilen hibe desteğinden azami ölçüde istifade edebilmek için gerekli çalışmaları yapmaktayız. Türkiye'de Mesleki Eğitimin Kalitesinin Artırılması Hibe Projesi'ne okul/kurumlarımızın başvuru yapması ve bu desteği ilimize çekmesi önem arz etmektedir. Bu konunun takipçisi olacak ve gerekli yönlendirme ve rehberlikleri yapacağız.? dedi.

Proje yürütücüsü olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi proje ekibinden Çetin Kopuz, özellikle azami tutarı 250 bin euro olan mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmaya yönelik bu hibe çağrısına başvuruların yapılması adına bilgilendirme, rehberlik ve ziyaretlere devam edileceğini belirtti. Hibe çağrısına son başvuru tarihinin 16 Temmuz olduğunu hatırlatan Kopuz, başvuru şartlarını taşıyan okul ve kurumların proje hazırlayabilmesi adına il ve ilçe Ar-Ge birimlerinde görevli öğretmenlerin bu kapsamda destek vereceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber