Kadın din görevlileri bölge birinciliği için yarıştı

Kırıkkale'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan 'Kadın Din Görevlileri Hafızlık 8. Bölge Yarışması' düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarışmaya Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Bolu, Kastamonu, Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Düzce ve Bartın illerinden hafız kadın din görevlisi katıldı.

Yarışmaya Kastamonu'dan katılan Halime Alaçam birinci, Eskişehir'den katılan Zeynep Tunca ikinci, Ankara'dan katılan Emine Kavun ise üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan hafize Halime Alaçam, 15 Temmuz 2012 tarihinde İstanbul'da yapılacak Türkiye geneli hafızlık final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Programda Hacı Abdullah İpekçi Kız Kur'an Kursu ve Mehmet Yıldırım Kız Kur'an Kursu öğrencileri ilahi söyledi.

Programın açılışında konuşan İl Müftsü Bekir Gerek, hafızlığın önemine vurgu yaptı. Gerek, Kırıkkale'de Hacı Abdullah Kız Kur'an Kursu'nda 23 öğrencinin hafızlık yaptığını ve kursun hafız mezun etmeye başladığını söyledi.

Kırıkkale'de 100 öğrenci kapasiteli erkek ve en az 50 öğrenci kapasiteli hafız yetiştiren kız Kur'an kursu açmayı hedeflediklerini açıklayan Gerek, Gündoğdu Mahallesi'ne yeni Kur'an kursu açma çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber