Şehit İsmail Sakın, 6 yıl önce memurluğa başlamış

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki terör saldırısında ağır yaralanan ve bu sabah hastanede hayatını kaybeden İsmail Sakın'ın 6 yıl önce devlet memurluğu görevine başladığı belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yetiştirme yurdunda devlet koruması altında büyüyen Sakın, evli ve bir çocuk babasıydı.

Bombalı saldırıda kafasına demir parçası isabet eden İsmail Sakın (25), 4 yaşındayken annesi tarafından terk edilince devlet koruması altına alınmış. Yetiştirme yurdunda büyüyen İsmail Sakın, 2006 yılında Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yardımcı teknisyen olarak göreve başlamıştı.

Yozgat'ın Yenifakılı ilçesine bağlı Fakıbeyli köyünde 1987 yılında dünyaya gelen İsmail Sakın, 2 yaşında iken babasını kaybetti. 4 yaşına geldiğinde de annesinin yeniden evlenmesi üzerine İsmail Sakın, 1991'de devlet korumasına alınarak Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yuvası'na yerleştirildi. Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi'ni bitiren İsmail Sakın, 18 yaşından sonra yurttan ayrıldı ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde yardımcı teknisyen olarak göreve başladı. Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan İsmail Sakın, evli ve bir çocuk babasıydı. Sakın yaklaşık 2,5 ay önce vatani görevini tamamlayarak görevine devam etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber