Sesleriyle engellerini aştılar

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin üyelerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu, ?Bahar Konseri'yle engellilere ve ailelerine keyifli anlar yaşattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tayyare Kültür Merkezi (TKM)'nde düzenlenen konsere, çok sayıda engelli yakını katıldı. Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, engellilere olanak verildiğini büyük başarılar elde edebildiğini söyledi. Müzik çalışmalarının yanında futbol, okuma-yazma, İngilizce kursu ve sanat çalışmaları da yaptıklarını belirten Sönmez, ?Yaptığımız sosyal faaliyetlerin neticesinde birçok konuşamayan arkadaşımız konuşmaya başladı. Yürüttüğümüz projelerle de Türkiye'ye örnek oluyoruz. Tüm Bursalıların kapak desteğini sürdürmesini bekliyoruz.? dedi.

Engelliler Meclisi üyelerinden oluşan Kalbin Ritmi Grubu, eğitmen Cuma Çimen'in önderliğinde yaptığı davul şovlarla salonu dolduranlardan alkış aldı. Sahneye çıkan Türk Halk Müziği Korosu ise seslendirdiği solo ve koro şarkılarıyla dinleyenlerin beğenisini kazandı. Kiminin kol değnekleri, kiminin de sandalyesiyle sahneye çıktığı konserde, engelliler söyledikleri şarkılarla usta sanatçıları aratmadı. Konserin sonunda 'Bursa'nın Ufak Tefek Taşları' türküsünü seslendiren koro uzun süre ayakta alkışlandı.

Günün sürprizi olarak sahneye çıkan zihinsel engelli Ahmet Sezer Şemsir ise söylediği türküyle büyük alkış aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber