Kazan'da park ve yol kenarları güllerle süslendi

Kazan Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin ilçe genelindeki parklara, yol kenarlarına ve kavşaklara diktiği güller açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alt yapı sorunu kalmayan Kazan artık üst yapıya yani şehrin estetiğine yönelik yaptığı çalışmalarına daha çok ağırlık vermeye başladı. Kazan Belediyesi ilçe genelindeki parklara iki yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte diktiği gül fidelerinin açmasıyla görsel şölen yaşıyor. Kazan ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin Ovaçayının kıyısına merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun anısına yaptıkları ve onun adını taşıyan park ise içerisinde bulunan 16 bin 500 gül ile tam bir gül bahçesi görünümünde. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'na ya da ilçedeki diğer parklara yürüyüş ve spor yapmaya gelenler, gül kokuları eşliğinde spor yapıyor.

Ankara'nın havası ve suyu en temiz, yeşili en bol ilçelerinden birisinin Kazan olduğunu vurgulayan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Göreve geldiğimizde altyapıda büyük sıkıntı vardı. İlk iş olarak alt yapı çalışmalarımızı geleceği de hesaplayarak tamamladık. Önümüzdeki 50 yıl altyapıda herhangi bir sorun yaşamayacağız. Artık üst yapıya, şehrimizin estetiğine, sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık veriyoruz. Park ve bahçelerimiz her zaman bakımlı olduğu gibi güvenlik görevlilerimizin duyarlılığı sayesinde de son derece güvenli. Hanımlar, aileler sabah akşam yürüyüş ve spor yapmak için, temiz hava almak için parklarımıza akın ediyorlar. Güllerle donattığımız parklarımızda hem gül kokularıyla temiz hava soluyorlar hem de rengarenk güllerin insanı dinlendiren, huzur veren görüntüsünü izliyorlar." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber