02/07/2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2005 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Türkiye-Yunanistan doğal gaz boru hattının inşasına Başbakan Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Karamanlis'in katılacağı törenle başlanacak. İpsala-Kipi Sınır Köprüsü'nde buluşacak olan Erdoğan ve Karamanlis, buradaki konuşmalarından sonra, Yunanistan tarafına geçerek, ikili görüşme yapacak. İki Başbakan, daha sonra tekrar Türk tarafına dönerek, halka seslenecek. Başbakan Erdoğan, 22. Dünya Mimarlık Kongresi'nin İstanbul Yedikule Zindanları'ndaki açılışına katılacak.

TBMM Gündemi
- TBMM Genel Kurulu'nda, saat 12.00'da gündemdeki tasarı ve teklifler ele alınacak.

Bakanların programları
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Isparta'nın Yenişarbedemli İlçesi'nde "Anamas Festivali"ne katılacak. Bakan Koç, Şarkikaraağaç ve Eğirdir ilçelerinde de incelemelerde buluracak.
- Kongre Vadisi ile Yapı Malzemeleri Fuarı'nın açılışı, Hilton Convention'da, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katılımıyla yapılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, saat 10.30'da Meclis bahçesinde parlamentoda görev yapan gazetecilerle kahvaltı yapacak.
- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 'Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla saat 13.00'de BASK'ın Abdi İpekçi Parkı'nda başlattığı açlık grevine destek verecek.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 'Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla saat 17.00'de BASK'ın Abdi İpekçi Parkı'nda başlattığı açlık grevine destek verecek.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Bingöl'de dün Elazığ-Tatvan seferini yapan trenin geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan güvenlik görevlileri için Elazığ'da düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

Toplantı, gösteri, protesto, panel ve festivaller
- Erzurum'da önceki gün başlayan Abant Platformu toplantılarının sonuç bildirgesi açıklanacak ve genel değerlendirme yapılacak.
- Eğitim-Sen Olağanüstü Genel Kurulu saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
- Ankara'da 2. Geleneksel Hemşehri ve Pilav Günü Festivali gerçekleştirilecek.
- Kimlik Mağazaları Yönetim Kurulu Başkanı Sait Kayatürk, saat 20.00'de dünyaevine girecek.
- Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın ikinci gününde, sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 oturum yapılacak.
- Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali Katlı Otoparkı ve Genel Havacılık Terminali'nin TAV'a devir teslim töreni, Atatürk Havalimanı'nda yapılacak.
- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Milli Eğitim Müdürlükleri'ndeki kadrolaşmayla ilgili Kayseri'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin yıldönümü nedeniyle anma törenleri düzenlenecek.
- Eğitim-Sen Olağanüstü Genel Kurulu, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda yapılacak.
- Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Okuma-Yazma Seferberliği kurslarına katılanlara, Esenyurt'ta törenle sertifikaları verilecek.

Denktaş'a fahri hemşehrilik beratı
- KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde düzenlenen "12. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali" etkinlikleri kapsamında, "Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü ve Fahri Hemşehrilik Beratı verilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------------

Arnavutluk seçimlere gidiyor
- Arnavutluk'ta yaklaşık 2 milyon 800 bin seçmen, kritik önem taşıyan genel seçimlerde oy kullanmak için sandık başına gidiyor.

Putin, Schröder ve Chirac'la biraraya geliyor
- Rusya'nın Kaliningrad şehrinin 750. kuruluş yıldönümü münasebetiyle bu şehirde bulunan Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakan Gerhard Schröder ve Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile biraraya gelecek.

G-8 karşıtlarından alternatif zirve
- İskoçya'da küreselleşme karşıtları, 6-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenen G-8 zirvesine alternatif bir toplantı düzenleyecek.

'Live 8'i 10 milyarlar izledi
- Afrika'daki açlık ve yoksulluğa dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'Live 8' konserleri tüm dünyada milyarlarca kişi tarafından izlendi.

Dünyanın en büyük spor malzemeleri fuarı Münih'te açılıyor
- Dünyanın en büyük spor malzemeleri ve moda fuarı olan ISPO, Münih'te kapılarını ziyaretçilere açıyor.

İsrail kabinesi Gazze'den geri çekilme planını görüşecek
- İsrail kabinesi, Gazze Şeridi'nden geri çekilme işleminin birkaç ay tehir edilmesi önerisini görüşmek için toplanacak.

SPOR GÜNDEMİ
---------------------------

- 15. Akdeniz Oyunları, İspanya'nın Almeria kentinde 5 dalda yapılacak müsabakalarla sona eriyor. Akdeniz Oyunları'nın son gününde, Türkiye, futbolda ev sahibi İspanya ile finalde altın madalya için karşı karşıya gelirken, erkek voleybol takımı, Yunanistan ile yedincilik maçına çıkacak.
- Voleybolda Erkekler Avrupa Ligi B Grubu'nda yer alan Milli Takım, gruptaki 10. maçında Ankara'da İspanya'yı konuk ediyor.
- 4. Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası finallerinde Türkiye, gruptaki 3. ve son maçında Macaristan ile karşılaşacak.
- 4. Uluslararası İsmet İraz Tekvando Turnuvası, İzmir'de tamamlanıyor.
- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımların, iç ve dış transfer faaliyetleriyle yeni sezon hazırlıkları sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber