Tuz Gölü'nü tanıtım atağı

Tuz Gölü, fotoğraf çektirmek isteyenler için aranan yerler arasında yer alıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırları içerisinde yer alan ve Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, hem sağlık yönüyle hem de film çekimleri ve fotoğraf çekimleri için vazgeçilmez alanlar içinde yer alıyor. Yaz mevsiminde turizme kapı aralayan göl, Kapadokya gezisine gelen turistlerin de uğrak yeri oluyor.

Seyahatleri sırasında Ankara-Aksaray E-90 Karayolu'nu kullananların havaların ısınmasıyla birlikte Tuz Gölü'ne olan ilgileri de arttı. Birçok seyahat acentası ve özel araçlar, gölün eşsiz manzarasını izlemeden ve o anları fotoğrafa dökmeden yoluna devam etmiyor. Birçok vatandaş şifalı olduğuna inanarak çıplak ayakla tuzun üzerinde yürürken, bir kısmı da gölde güneş batımını izlemek için göl kenarında mola veriyor.

'KAVŞAK SIKINTISI TESİSLERİ ZORDA BIRAKIYOR'

Tuz Gölü'nün kenarında yer alan ve ziyaretçilerin en çok uğrak yeri olan Tuzgölü Turistik Tesisleri, kavşak sıkıntısı yüzünden sıkıntı çekiyor. Güney illerinden Ankara istikametine gidenlerin tesise uğrayabilmeleri için yaklaşık bir kilometrelik yolu geri dönerek ancak tesise gelebileceğini belirten tesis sahibi Özgür Yılmaz, yetkililerden çözüm istiyor. Tesislerinin yerli ve yabancı turistlerin Tuz Gölü'nü en güzel bir şekilde görebilecekleri yer de olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Daha önceki yıllarda kavşak açıktı. Daha sonra bariyer çekildi. Bu da bizleri zor durumda bıraktı. Akşamüzeri özel olarak gün batımı için gelen fotoğraf tutkunları ve bu anı özel olarak izlemek isteyenler var. Karayollarının kavşak sorununa çözüm bulmalarını istiyoruz." diye konuştu.

Tesislere daha önce doğrudan giriş yer alıyordu. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yol düzeltme çalışmaları nedeniyle, kavşak yaklaşık bir kilometre ileriye yapıldı. Kapadokya ve güney illerinden gelen yerli ve yabancı turistler zaman zaman tesise uğramadan yollarına devam ediyor.

'FİLM, KLİP VE FOTOĞRAFLAR İLGİYİ ARTIRDI'

Tuz Gölü'nün fotoğraf sanatçıları için Türkiye'deki gözde yerlerden birisi haline geldiğini ancak yeterince kullanılamadığını söyleyen Yılmaz, sadece Tuz Gölü'nün eşsiz manzarası ve sağlık için yurt dışından gelenlerin bile olduğuna dikkat çekti. Beyaz Melek filminin bir sahnesi ile bazı fotoğraf sanatçılarının çekmiş oldukları fotoğrafların tuz Gölü'ne olan ilgiyi artırdığına da değinen Yılmaz, "Yeterince reklam yapılması halinde göle olan ilgi daha da artacak. Buda ilçe turizminin artmasına vesile olacaktır." dedi.

Tuz Gölü'nün turizme kazandırılması için bir dizi çalışma başlatan Şereflikoçhisar Belediyesi, tanıtım atağı başlattı. Tuz Araştırma Merkezi'nin kurulması ile birlikte, çeşitli sosyal tesis ve mekanların açılması için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, bu yıl 14. yapılacak olan Tuz Gölü Festivali'nin ses getirmesi için gayret sarf ettiklerini söyledi. Altuğ, "Projelerimiz arasında tuz evleri, Hazırlık aşamasında olan tuz evleri, tuz mağarası ve güzellik merkezleri turistleri buralara çekecek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber