Darphane'den önemli olaylara hatıra para

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 10. yıla özel bastığı para madeni para ile gündeme gelen Darphane, bunun gibi önemli olaylara özel para basıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Darphane bu sene Sayıştay'ın 150. Yılı dolayısıyla da hatıra parası bastı.

Kültür, sanat ve milli değerleri korumayı ve yaşatmayı hedefleyen hatıra paraların hazırlanması ilgili bakanlıkların iznine ve onayına tabi olduğunu ifade eden Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, ?Her yıl büyük bir heyecanla bekler hale geldiğimiz Türkçe Olimpiyatlarına biz de bastırdığımız bu paralarla destek veriyoruz.? dedi. Olimpiyatlara özel 2 bin adet 50 lira değerinde hatıra ?gümüş para' ve 1 milyon adet 1 TL olarak iki şekilde basılan paraların üzerinde ?İnsanlık El Ele' sloganı ve Türkçe Olimpiyatları 10. yıl özel logosu bulunuyor.

Darphane, bu sene Sayıştay'ın 150. Yılı dolayısıyla da özel para bastı. Hatıra para basımı milli ve milletlerarası önemli tarihi, bilimsel, kültürel ve sanat olayları ile anmaya değer diğer olay ve günleri belirtmek ve muhtelif alanlarda ün yapmış Türk büyüklerini anmak amacıyla basılıyor. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün bu kapsamda daha önce para bastığı önemli olay ve günler ise şöyle:

Kırkpınar Yağlı Güreşleri 650. Yıl Hatıra Parası, Yıldız Teknik Üniversitesi 100. Yıl Hatıra Parası, Türk Hava Kuvvetleri 100.Yıl Hatıra Parası, Yedi Bölge Şehirleri Serisi No.2 ''Mardin - Diyarbakır'' Hatıra Parası, Hicaz Demiryolu - Medine İstasyonu Hatıra Parası, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları - Trabzon Gümüş Hatıra Parası, Dolmabahçe Saat Kulesi Hatıra Parası, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları "Erzurum 2011 - Kayak" Hatıra Parası(Gümüş), Osman Hamdi Bey/Arkeoloji Hatıra Parası, Ertuğrul Fırkateyni Hatıra Parası, Kuran'in Nüzülünün 1400. Yılı Hatıra Parası, 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası Hatıra Parası, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Madalyonu, Ahırkapı Feneri Hatıra Parası, Dericilik Hatıra Parası, Geleneksel Türk El Sanatları, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Gümüş Hatıra Para Seti, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Bronz Hatıra Para Seti, Kuran'ın Nüzulü'nün 1400. Yılı Hatıra Parası(Altın).

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber