Türkiye şampiyonu olan 'Sorgun 12 dev adam' ödüllendirildi

Kıbrıs'ta yapılan Türkiye Finalleri'nde rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu olan Sorgun 12 Dev Adam Basketbol Okulu sporcuları, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından ödüllendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sorgun Belediyesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ödül töreninde 12 dev adama ödüller Sorgun Belediye Başkanlığı makamında yapılan törene, eski Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü basketbol antrenörü Ferhat Erdem, Yozgat İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Sorgun 12 Dev Adam Basketbol Okulu Sorgun Koordinatörü Ergin Gül, sporcuların eğitmen hocaları ve aileleri katıldı. Yapılan ödül törenin ardından törene katılanlara ikramda bulunuldu. Başkan Ahmet Şimşek Türkiye Şampiyonu olan minik devleri tek tek kutladı, sporcularla ve sporcuların aileleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Şimşek; ?Sorgunumuz adına gurur verici bir tablo, sporcularımızın artık profesyonel olarak devam edebilmeleri için bir basketbol kulübü açmamız gerekiyor. Bunun da sözünü buradan vermiş olalım.? dedi.

Sorgun 12 Dev Adam Basketbol Okulu kurucusu ve koordinatörü Ergin Gül yaptığı konuşmasında şunları söyledi: ?Okulumuzu bu sene kurduk, 100 civarında öğrencimiz var. Okulumuz Basketbol Federasyonunun resmi okuludur. Bu tür okullardan Türkiye genelinde 65 tane var ve biz son kurulan okullardan biriyiz. Geçen sene Temmuz ayında başladık çalışmalara. Bu sene de önce grup maçlarında Samsun'da 17 takım arasından 1. Olarak finallere katılmaya hak kazandık. Daha sonra 11-14 Haziran tarihleri arasında da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti final müsabakaları oldu. Orda da 8 takım arasından namağlup bir şekilde rakiplerimizi yenip şampiyon olduk. Bu 12 Dev Adam Basketbol okulları tarihinde bir ilktir. Hatta iki tane ilklere imza attık: bir tanesi ilk defa bir ilçe takımı Türkiye şampiyonu oluyor. İkincisi de kurulduğu yıl şampiyon olan bir basketbol okuluyuz. Bundan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Şunu belirtmek isterim ki, bu işi fahri olarak yapıyoruz, herhangi bir maddi menfaat için yapmıyoruz. Sadece Sorgunumuzun çocukları spor yapsınlar, spor yaparken de takım ruhunu ve yardımlaşmayı öğrensinler, dayanışmayı öğrensinler, arkadaş olarak birbirlerinin açıklarını kapamayı öğrensinler diye mücadele ediyoruz." ifadelerini kullansı.

12 Dev Adam Basketbol Okulu kurucu ve koordinatörü Ergin Gül, bundan sonraki hedeflerini de şu şekilde açıkladı: ?Bundan sonra artık bu takım Sorgun'da basketbolun nüvesini oluşturdu, bunun üzerine bizim bir kulüp inşa etmemiz gerekiyor. Çünkü 12 Dev Adam Basketbol okulları 7-13 yaş guruplarına hitap ediyor. Bu yaştan sonra artık sporcuların lisans alması gerekiyor ve ondan sonra da basketbol okulunda değil kulüpte olmaları gerekiyor. Bunun için de Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek'ten söz aldık, bir kulüp kuracağız, buradan çocuklarımızı artık kulübe götüreceğiz. Kulüpten de daha ilerilere, yıldız milli, genç milli takımlarımızda Türkiye'yi profesyonel olarak temsil edecekler.?

Türkiye Şampiyonluğunu bekliyor muydunuz yoksa sürpriz mi oldu sorusuna koordinatör Gül, finallere kalmayı beklediklerini fakat şampiyonluğun sürpriz olduğunu, çünkü yıllardır bu işe emek veren okulların olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber