SAÜ'de mezuniyet töreni

Sakarya Üniversitesi'nden (SAÜ) mezun olan 6 bin 286 öğrenci, diplomalarını aldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Stadı'nda düzenlenen tören, mezuniyet meşalesinin yakılması ve öğrencilerin yürüyüşüyle başladı. Törende konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, öğrencilerin ve velilerin mutlu günlerinde aralarında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

SAÜ'nün şehre değer katan ve şehrin en büyük zenginliği konumunda olduğunu belirten Büyük, "Zenginliklerin en önemlisi insani zenginlik, insani değerlerdeki üstünlüktür. Bunu bize sağlayan üniversitemize, üniversite camiasındaki akademisyenlere, idari personele ve çok sevgili gençlerimize, öğrencilerimize müteşekkiriz. Gençlerimiz, üniversitemiz olarak bize her zaman mutluluk, onur duyacağımız bir tabloyu sundular. SAÜ, huzur içinde, hoşgörülü bir ortamda birbirlerini seven, sayan ortamda hizmet ve eğitim verdiler. Bugün mezuniyetle bu mutluluğu beraberce paylaşıyorlar. Böyle bir kuruma sahip olmakla gurur duyuyoruz. İnşallah bundan sonraki halatlarında başarıları devam eder" dedi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise öğrencilerden sürekli değişen dünyaya ayak uyduracak, sürdürülebilir becerilerini sürekli geliştirme gayreti içinde olmalarını, farklı düşünebilme zenginliğini geliştirmelerini ve mezun oldukları üniversite ile her zaman gurur duyarak bağlarını hiçbir zaman koparmamalarını istedi.

"Bugün bu coşkulu ortamda, önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde vereceğimiz 10 bin mezunla 100 bini aşan Sakarya Üniversiteli mezun sayısına ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu birlikte yaşıyoruz" diyen Elmas, şöyle konuştu:

"SAÜ ailesi, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, devletin her kademesinde başarılı görevler yapanlar ve toplumsal alanda önemli yerlerde bulunanlarla her geçen gün büyümektedir. Üniversitemiz, gelişmesinde en büyük desteği mezunlarından, mensuplarından, öğrencilerinden ve onların başarılarından almaktadır. Üniversitemiz çağdaş kampüsü, teknolojik altyapısı, eğitim, öğretim ve araştırma olanakları ile her geçen gün tercih edilen üniversitelerden biri haline gelmektedir. Üniversitemiz yükseköğretim alanında dünyada yaşanan küresel gelişmeleri ve değişimleri yakından izleyerek diğer kurumlara örnek olmaktadır.

Kuruluşunun 20. yılını da kutlayan üniversitemiz, 60 bin öğrencisi, 2 bin 500 çalışanı ve 200 farklı bölümü, örgün eğitimin yanında, uzaktan eğitim ve sertifika programlarıyla büyük bir kurum haline gelmiştir. Ayrıca 40 farklı ülkeden 600'e ulaşan yabancı öğrenci sayısının artması hedeflenmektedir."

-Üniversite birincisi İlahiyat mezunu-

Konuşmaların ardından bölüm ve programlarında dereceye giren öğrencilere akademisyenler tarafından diplomaları verildi.

3,98'lik not ortalamasıyla üniversite birincisi olan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Neşe Can Tarhan'a diplomasını Sakarya Valisi Büyük verdi.

Üniversite birincisi Tarhan, öncelikle İslam bilimleri yanında felsefeden psikolojiye, tarihten sosyolojiye, edebiyattan sanata pek çok disiplini içinde barındıran İlahiyat Bölümü'nün kendisine çok şey kazandırdığını ifade ederek,

"Kendi inanç ve değerlerine sahip çıkabilmekle birlikte çağın getirdiği her türlü yenilik ve gelişmelerden haberdar olabilmek, özgür araştırmalar yapabilmek, geleceğe bakarken gelenekten kopmamak, bu kazanımların başında gelmekte. Eğitimimiz boyunca bıkmadan, usanmadan bilim uğrunda çalışan bizler, şimdi bütün bu çabalarımızın semeresini mezun olarak almış bulunmaktayız" diye konuştu.

Tören, Tarhan'ın mezuniyet kütüğüne plaka çakması, öğrencilerle mezuniyet yemini etmesi, havai fişek gösterisi ve keplerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi.

SAÜ'den 3 bin 794'ü lisans, 2 bin 62'si önlisans ve 432'si yüksek lisans ve doktora olmak üzere 6 bin 286 öğrenci mezun oldu.

Muhabir : Veysel Kara

Yayıncı: Kemal Kaymak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber