Darıca Hayvanat Bahçesi yavrularla şenlendi

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Hayvanat Bahçesi Akvaryum Birliği (EAZA) üyesi Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde yeni yavrular dünyaya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayvanat bahçesi bünyesinde bir bölümü nesli tükenmekte olan 200 çeşidi aşkın ve 2 bine yakın hayvan yine 250 bitki türünün olduğu zengin bir botanik bahçesi olan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde bu aylarda yavrular teker teker dünyaya gelmeye başladı. Toplamda yedi hayvandan 30'a yakın sağlıklı yavru doğduğunu belirten hayvanat bahçesi veterineri Elçin Göktaş, ?Bu yıl çok kazançlı bir yıl oldu. Şu ana kadar nesli tükenme tehlikesi altında olan yedi hayvanımızdan toplam 30 yavru aldık. Bu yavrularımızın şuan itibari ile sağlıkları çok iyi. Her türlü bakımları yapılıyor. Hayvanat bahçemizde yavrulama bu güzellikte giderse dışarıdan hayvan ithal etmemize gerek kalmayacak, belki biz ihraç ederiz.? dedi. Göktaş hayvanların farklı iklimlerden geldiklerini hatırlatarak, ?Bizler hayvanlara iklimlerinde yaşadıkları gibi ortamlar oluşturmaya gayret ediyoruz. Örneğin soğuk iklimlerde yaşayan hayvanları sıcaktan koruyor, ihtiyaç halinde buzlu meyveler vererek onları serinletmeye çalışıyoruz. Sıcak iklimden gelen hayvanlarımızın da yine yuvalarına ısıtma sistemleri var ve bazılarına ihtiyaç duydukları nemli ortamlar hazırlıyoruz.? diye konuştu.

Yeni doğan yavrular hakkında bilgi veren hayvanat bahçesi Veterineri Cenk Korugan, ?Yeşil Kanat Arap Papağanı'nın iki yavrusu, Gri Papağanı'n iki yavrusu, Kırmızı Lori'nin bir yavrusu, Gelin ördeğinin üç yavrusu, Mısır Kazının beş yavrusu, Tavus Kuşunun yedi yavrusu, Lemurun ikizleri oldu. Kauti'nin dört yavrusu, Alageyik bir yavru ve Oklu Kirpi'nin ise bir yavrusu oldu. Bunlar içerisinde en küçüğü Oklu Kirpi yavrusudur. Yavrumuz henüz dört günlük ve cinsiyetini bile bilmiyoruz. İki anne kirpi hamile ve onlarında yavrulamalarını bekliyoruz. Yavrularımız gayet sağlıklı ve hepsinin aşıları yapıldı.? diye açıkladı. Korugan Koatilerin bu yıl dört yavrusunun olduğunu ve bu gidişle önümüzdeki yıllar yurt dışındaki hayvanat bahçelerine bile yavruları verebileceklerini ifade etti.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Eğitim sorumlusu Sina Yazar, ?Hayvanat bahçemizin hayvan türleri ve bitki türleri her geçen gün artıyor. Bunlar artıkça da tabiiki öğrencilerimizi de eğitmeyi ihmal etmiyoruz. Parkımızda yaz okullarına ve öğrenciler için yeni değişik programlar hazırladık. Bu programlar içerisinde doğa ve çevre eğitimi kursu da yer alacak." diye kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber