LYS adaylarına ücretsiz çay ve çorba

Esenler Belediyesi, üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)'na katılan öğrencilere çay ve çorba ikram ederek onların heyecanına ortak oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esenler Belediyesi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) başlattığı öğrenci ve velilere ücretsiz çay ve çorba ikramına Lisans Yerleştirme Sınavı'nda da (LYS) devam etti. İmtihanın yapılacağı okulların önüne sabahın erken saatlerinden itibaren sıcak çay ve çorba masaları kuran Esenler Belediyesi'nin bu hizmeti hem öğrenciler, hem de veliler tarafından büyük takdir topladı. İmtihana yetişme telaşı içinde bir çoğu kahvaltı yapamadan okul önlerine gelen öğrenciler, ücretsiz hazır çorba-ekmek ve çay ikramı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler ve, ?Bizim imtihan heyecanımıza bu ikramla ortak olan Esenler Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir hizmet. Diğer belediyelere de örnek olmasını dileriz? dediler.

Çocuklarının zamanında imtihanın yapılacağı okula yetişme telaşı ile sabah evde kahvaltı yapamadığına dikkati çeken veliler de, ?Gerçekten bizim için sürpriz oldu. Okulun bahçesine geldiğimizde Esenler Belediyesi'nin sıcak çorba ve çayı ile karşılaştık. Düşünüp uygulayanlardan Allah razı olsun? şeklinde konuştular.

PSİKOLOJİK DESTEK

Avcılar'dan Esenler'e gelip imtihana girdiğini ve trafik korkusuyla sabah erken saatte yola çıktığını söyleyen üniversite adaylarından Sercan Özkan uygulama ile ilgili şunları söyledi: ?Hızlıca bir kahvaltı yaptım ama stresten ne yedim, nasıl yedim farkında bile değilim. İmtihan yerine zamanında ulaşıp derin bir nefes aldım. Bir de gördüm ki okul bahçesinde ücretsiz çay ve çorba dağıtılıyor. Güzel bir çorba ve çayı da içtikten sonra şimdi kendime geldim. Bu ikram sadece fiziki bir olay değil. Yani sadece karnımızın doymasına değil, psikolojik destek manasına da geliyor. Ben şimdi şunu gördüm ki, bizi düşünen, bize değer veren birileri varmış. Tebrik ediyorum?.

Büyükçekmece'den İbrahim Turhan Lisesi'ne gelip imtihana giren Senanur Kırcı ise kahvaltı yapmadan geldiğini söyleyerek, ?Okul yakınlarında bir şeyler yerim diye düşünmüştüm. Ancak okul bahçesinde çorba ve ekmek dağıtıldığını görünce tekrar dışarı çıkmadım. Çorbamı, ardından da çayımı içtim. Şimdi, psikolojik ve fizyolojik olarak imtihana hazırım. Basit gibi görünen bu hizmet biz öğrenciler ve veliler için çok anlam taşıyor? diye konuştu.

İmtihan heyecanı ile sabah kızına kahvaltı yaptıramadığını söyleyen velilerden Meryem Pusat da, ?Kızım aç aç imtihana girecekti. Burada içeri almalarını beklerken çorbasını içti. O şimdi içeride imtihanda ben de çayımı içiyorum. Ayağımıza kadar çorba ve çayı getiren Esenler Belediyesi'ne teşekkür ediyorum? dedi.

DEVAM EDECEK

Bu tür ulusal düzeyde gerçekleştirilen büyük imtihanlarda öğrenci ve velilere moral vermek ve onların heyecanlarına ortak olmak için böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini ve büyük ilgi gördüğünü söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ?Haftaya yapılacak LYS'ler dahil bundan sonra da Esenler'de imtihana girecek öğrenci ve velileri bu hizmetimizi almaya devam edecek. Eğitim için ter döken her bir çocuğumuza ve onun velisine ne yapsak azdır. İmtihana giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Onların eğitim hayatında çay ve çorbamızla bizim de bir katkımız olursa ne mutlu bize? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber