Zabıtadan sınav mesaisi

Kayseri Melikgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinden itibaren LYS için harekete geçti. Zabıta ekipleri, özellikle sınavların yapıldığı okul yakınlarındaki gürültü kirliliğini önlemek için çalışma yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)'nın bugün başladığını ve sınavla ilgili olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini söyledi.

Başkan Büyükkılıç, LYS ile ilgili olarak öncelikle okullara gidiş güzergâhlarında yol yapım çalışması yapmayarak yolların açık tutulduğunu, bunun için Fen İşleri Yol Şefliği'nin gerekli önlemlerin aldığını belirtti.

Büyükkılıç, sınavın başlangıcından bitimine kadar geçen süre zarfında özellikle dozer, greyder ve iş makinesi çalışması yapılmadığını, yine tüm özel inşaatlarda çalışmalarına ara verdiklerini ifade etti.

LYS süresince öğrencilerin sessiz ve dikkatlerini dağıtmayacak bir ortamda olmaları için gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden Büyükkılıç, "Özellikle inşaatların çalışmasına dahi izin verilmedi. Bu konuda zabıta ve emniyet güçleri birlikte koordineli çalıştılar. Trafik akışı güvenli bir şekilde sağlandı. Sınav süresince gürültü kirliliğine izin verilmedi.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber