MEVKA, bölgesel kalkınma için üniversitelerle protokol imzaladı

Konya ve Karaman'daki 5 yüksek öğretim kurumu Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA)'yla işbirliği protokolü imzaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, "Protokolün amacı, Konya ve Karaman'da bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak şekilde üniversite-sanayi ve üniversite-kent işbirliklerinin desteklenmesidir.'' dedi.

Konya Selçuk, Necmettin Erbakan, Mevlana ve KTO Karatay üniversiteleriyle Karaman Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi rektörleri ve MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman arasında üniversite-sanayi, üniversite-şehir işbirliğinin geliştirilmesini amaçlayan protokol imzalandı.

Protokolün imza töreninde konuşan MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, ''Üniversite ve sanayi arasında etkin bir işbirliği platformunun kurulması sağlanacak. Bunun için organizasyonlar düzenlenecek. Öğretim üyelerinin ve öğrencilerin proje hazırlama kapasitelerinin geliştirilmesi için ajans tarafından 'Proje Çevrimi Yönetimi' eğitimleri verilecek.'' diye konuştu.

Protokol imza törenine katılan MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı Karaman Valisi Süleyman Kahraman, toplumun her kesiminin üniversitelerden beklentileri olduğunu ve bunun da üniversitelerin sorumluluğunu artırdığını ifade etti.

İşbirliği protokolü konuşmaların ardından Vali Kahraman, Vali Doğan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Hakkı Gökbel, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, KTO-Karatay Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şahin Akıncı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber