Jandarmanın kullandığı silah ve techizat tanıtıldı

Şanlıurfa'da, jandarma teşkilatının 173'üncü kuruluş yıldönümünde son teknolojik silahlarla donatılmış komandolar göz doldurdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli etkinliklerle kutlanan yıldönümünde dereceye girenlere çeşitli ödüller verilirken, eğitimli köpeğin sergilediği gösterisi ise büyük ilgi gördü.

Şanlıurfa'da, jandarma teşkilatının 173'üncü kuruluş yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı, Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe kurum amirleri, öğrenciler ile askeri erkan katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende davetlilere konuşma yapan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, teşkilatlarının kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecanı içinde olduklarını söyledi. Albay Dursun, "Geçmişi başarılarla dolu olan jandarma teşkilatının 173 yıllık mazisi köklü tarihe sahiptir. Yapmış olduğu başarılı çalışmaları sayesinde milletimizin sevgisi ve güvenine mazhar olmuştur. Son teknolojik techizat ve silahlarla donatılmış olan birliklerimiz ise düşmana korku, milletine huzur vermiştir" dedi.

Konuşmaların ardından jandarman teşkilatının 173'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. Ardından özel eğitimli köpeğin sergilediği gösteri davetliler tarafından ilgi gördü. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen etkinlikte davetliler, her ortam ve şartta görev yapan jandarma birliklerinin kullanmış olduğu ileri teknoloji ürünü silah ve techizatların sergilendiği stantları gezdi. Jandarma Komandoların da bulunduğu stantları gezen davetliler, termal kameralar, termal silah dürbünü ile teknolojideki en son gelişmelerin kullanıldığı silahları yakından incelendi. Tören Şanlıurfa Belediyesi müzik ekibi tarafından davetlilere müzik ziyafeti verilmesiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber