Dünya çocukları, Türkiye'nin miracını naatlarla kutladı

Türkçe Olimpiyatlar için Türkiye'ye gelen Müslüman ülke çocuklarından oluşan naat korosu, Miraç Kandili'ne özel hazırlanan programda gönülleri fethetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güzel Türkçeleriyle Türk halkını kendine hayran bırakan dünya çocukları, seslendirdikleri ilahi ve kasidelerle de göz doldurdu. Kitap tanıtım sunumu ödüllerinin verildiği gecede Prof. Dr. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri, Yunus Emre, Alvarlı Efe Hazretleri ve Esad Erbili Hazretleri'ne ait ilahi ve kasideleri seslendiren çocuklara sahnede Ünlü Sanatçı Emel Sayın, Ertuğrul Erkişi ve Hakan Aysev de eşlik etti.

Sinan Erdem Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen programa İstanbullular büyük ilgi gösterdi. Naat Gecesi, Fas-Türk Koleji'nden gelen öğrencinin okuduğu aşır ve Kur'anı Kerim meali ile başladı. Kuranı Kerim kıraatı ardından tekbir getiren dünya çocuklarına, yaklaşık 10 bin kişilik salon eşlik etti. Sözleri Refik Yıldız, müziği Ertuğrul Erkişi'ye ait 'Seni andım dün gece' ilahisinde Azerbaycanlı Sema Sultanova'ya Sanatçı Emel Sayın eşlik etti. Duygularını, "Muhteşem bir organizasyon. Şu an çok duyguluyum. Beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim." sözleriyle anlatan Sayın, sahne arkasındaki çocukları tek tek kucaklayarak birlikte fotoğraf çektirdi. Sen Mevlayı sevende ilahisini Türkmenistanlı Ruslan Annamammedov ile birlikte opera sanatçısı Hakan Aysev söyledi. Aysev, "Birçok güzellikle İslam aleminin Miraç Kandili birleşti. Ben çok büyük geceler ve konserler yaşadım. Ancak hiç biri bu gece gibi olmadı. Opera ile ilahi söylenebileceğini gördük. Kandil bu şekilde de kutlanabiliyormuş. Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklarla bir arada olmak benim için çok mutluluk verici." ifadeleri ile duygularını anlattı. Sanatçı Ertuğrul Erkişi ise "Bu geceki program ile bizim değerlerimiz ve inancımız dünyanın dört bir tarafından gelen çiçekler miraç kandiline kokusunu verdi. Dünya insanları bu programın yapılmasına vesile olanlarla kültürümüzü tanıyor." şeklinde konuştu.

Değerli ilahiyatçıların eserlerini çalışan çocuklar, okudukları kitapları tanıttılar. Sunumlarıyla dereceye giren çocuklara ödüller verildi. Eserleri dünyada tanıtılan Prof. Dr. Hüseyin Algül, Prof. Dr. Abdullah Özbek, Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve Prof. Dr. Mustafa Karataş adına Yard. Doç. Dr. Fikret Soyalar dereceye giren çocuklara ödüllerini verdi. Eserleri tanıtılan ilahiyatçılara ise ödüllerini eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Tayyar Altıkulaç ve 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü İbrahim Kafi Dönmez verdi.

Ödül töreninin ardından konuşma yapan Hayrettin Karaman, "Bu gece emek verenlerden ve himmet sarf edenlerden Allah razı olsun. Ben bunu küçük ölçekli ümmet tecellisi olarak vasıflandırmak istiyorum. Memleketleri, dilleri, alt kültürleri ve vatanları farklı olan bu gençler, bir dilden bu gece Allah'ı ve Allah Resülünü andılar." sözleriyle gecenin önemini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber