CHP'nin lokma aracı alev aldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin kandil sebebiyle kiraladığı lokma dağıtan araç alev topuna dönerek yandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şoför, hayatını tehlikeye atarak yanar vaziyetteki aracı 1 kilometre ileriye götürerek muhtemel bir faciayı önledi.

Olay öğle saatlerinde meydana geldi. Miraç Kandili dolayısıyla Darsofa Mahallesi'ndeki meydanlık alanda CHP Edremit Kadın Kolları lokma hayırı düzenlemeye karar verdi. Yaklaşık bin kişilik lokma hayırı için bir firma hazırlıkları tamamladı.

Ancak, lokma dağıtımının başlayacağı sırada 10 Z 0335 plakalı kamyonetin arka tarafı bir anda bilinmeyen sebeple alev aldı. Alevler kısa sürede büyüyerek, ev ve orada bulunan araçların yanma tehlikesi üzerine şoför Abbas Zengin, ani bir kararla kamyoneti bir anda çalıştırdı. Bağlantı aldığı kabloları kopararak arkadan alev topuna dönen aracı bir kilometre ileride bulunan Diş Hastanesi arkasındaki boşluk alana götürerek, kendini araçtan dışarı attı.

Edremit Belediyesi itfaiye ekipleri yanan aracın arkasından olay yerine gelerek alev topuna dönen araçtaki yangını söndürürken, kamyonet kullanılamaz hale geldi. Yolda alev halinde yanan aracın ilerlediğini gören vatandaşlar şoförün büyük bir kahramanlık örneği sergilediğini ifade ederek, "Lokma dağıtılan yerde araç kalsa ya da sanayi tüpünün patlaması çok büyük bir faciaya sebep olabilirdi. Bu şoför ödüllendirilmeli" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber