Kavurucu sıcağa sahilde vantilatörlü çözüm

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent Belde Belediyesi, sahile vantilatörler koyarak tatilcileri serinletiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu Atakent Beldesinde Belediye Başkanı Hasan Uslu, zabıtalar aracılığı ile sahillere vantilatör koydurarak tatilcilerin serinlemesine yardımcı oluyor. Bayan, erkek ve çocuklar denizden çıkıp sahilde bulunan vantilatörle serinlemeye çalışırken, bazı tatilcilerde şezlonga uzanarak vantilatör eşliğinde tatilin keyfini çıkarıyor. Zabıtalar ellerinde taşıdıkları buzlu su şişelerini sahilde bulunan tatilcilere vererek tatilcilere serinlemeleri konusunda yardımcı oluyorlar.

Atakent Beldesinde tatillerini sürdüren tatilcilere yönelik yapılan bu çalışmanın diğer işletmecilere de örnek olması açısından büyük önem taşıdığını belirten Başkan Hasan Uslu, "Akdeniz Bölgesini etkisini altına alan sıcaklar Beldemizde ki tatilcilerimizin yanı sıra bizleri de olumsuz yönde etkilemektedir. Geçen yıl sahillerde buz dağıttık. Bu yıl ise sahillerimize vantilatör koyup, buzlu su dağıtarak tatilcilerimizin serinlemesine yardımcı oluyoruz. Bu uygulamayı sahillerimizde bulunan işletmelere de bildirdik. İşletmelerde önümüzdeki günlerde sahillere vantilatör koyacak. Bizim için önemli olan tatilcilerimizin Beldemizde rahat bir tatil yapmalarını sağlamaktır. Dünyanın ve Türkiye'nin neresinde kim olursa olsun, Beldemize tatil yapmaları için davet ediyorum" dedi.

Bu uygulamayı ilk defa gördüklerini belirten Tatilci İbrahim Uzun ise, "Bu yıl ilk defa ailemizle Atakent'e gelerek tatilimizi sürdürüyoruz. Belediye Başkanımızın bu kavurucu sıcaklarda başlattığı bu serinleme sistemi ile serinlemenin keyfini çıkarıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber