Keçiören'de pazarlara sıkı denetim

Ankara Keçiören Belediyesi, semt pazarlarında vatandaşların daha rahat ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz aylarında yoğunluğun daha çok yaşandığı semt pazarlarında pazar esnafının satış, vatandaşların ise alışveriş yaparken sıkıntı yaşamamaları için tedbirler alınarak kolaylaştırıcı hizmetler sunuluyor. Haftanın her günü farklı semtlerde kurulan 39 adet pazar alanında tezgahların sabah kurulumundan akşam kaldırılmasına kadar genel düzen ve temizliğe büyük önem veriliyor. Pazar esnafının kıyafeti, kimlik kartları, fiyat etiketleri, ölçü ve tartı aletlerinin kontrolleri rutin bir şekilde yapılıyor.

Pazar yerlerinde alışveriş yapan ve aldığı ürünün ağırlığını kontrol etmek isteyen Keçiörenliler pazar yerlerinin farklı noktalarında bulunan elektronik terazileri kullanabiliyor. Keçiören Belediyesi ve Ankara Pazar Yerleri Oda Başkanlığı işbirliğiyle tezgah açan tüm pazarcı esnafına satışa sunduğu ürünler için Keçiören Belediyesi logolu fiyat etiketleri dağıtılıyor. Pazar esnafına akşam tezgahlarını topladıktan sonra çöp artıklarını koymaları için de çöp poşetleri veriliyor.

Keçiören Belediyesi Pazar Büro Amirliği tarafından semt pazarlarında tezgah açan ve çalışan tüm pazarcı esnafı kayıt altına alınıyor. Pazar yerleri asfalt çizim makinesiyle yeniden çizilerek, her esnafa bir tezgah numarası veriliyor. Numaralar tezgah alanlarının önüne okunur şekilde yazılıyor. Pazarlarda rahat ve güvenli bir şekilde alışverişlerini yapan Keçiörenliler, hangi esnaftan ve kaç numaralı tezgahtan alışveriş yaptıklarını kolaylıkla bulabiliyor. Keçiören semt pazar alanlarında genel huzuru bozan, kurallara uymayarak vatandaşlara kötü muamelede bulunan ve bağırarak satış yapan pazarcı esnaflarına kesinlikle göz yumulmuyor. Bu tür davranışlarda bulunan esnafların yerleri iptal edilerek tezgahları kapatılıyor.

Yapılan denetimlerin, vatandaşların hem sağlık hem de maddi açıdan haksızlığa uğramaması adına çok önemli olduğunu vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, denetimlerle esnafların satış yaparken bilinçlendirildiğini belirtti. Başkan Ak, "Semt pazarlarının halkın gıda ihtiyacını karşılamada önemli bir yeri var. Yapılan denetimlerde esnafımız hem bilinçlendiriliyor hem de eksikliklerini giderme konusunda uyarılıyor. Vatandaşlarımızın alışveriş, esnafımızın da satış yaparken olumsuz bir durumla karşılaşmaması için tüm önlemler alınıyor. Pazarlarımızda temizlikten düzene kadar tüm hizmetler sağlanıyor. Bizim için vatandaşın hakkı ve sağlığı her şeyden önemlidir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber