Kocaoğlu 10 köyü ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen'in 10 köyüne giderek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Menemen'in orman köylerindeki vatandaşlarla geçtiğimiz ay içinde buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, zaman darlığından dolayı ziyaret edemediği köylere mesaj göndererek "Bir sonraki ziyaretim size" demişti. Başkan Kocaoğlu, bu sözünü tutarak Menemen'de 10 köyü daha ziyaret etti ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi, isteklerini not aldı.

Başkan Kocaoğlu, Menemen'in Hatundere, Yanık, Doğa, Belen, Çukurköy, Turgutlar, Haykıran, Hasanlar, Telekler ve Bozalan köylerinde sevgi gösterileriyle karşılandı. Köylerin ihtiyacı olan su ve kanal şebekesi, yol düzenlemesi, ulaşım ve spor alanları gibi sorunların çözümüyle ilgili notlar alan ve yerinde incelemeler yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Halkımızın bu sevgisine layık olabilmek için daha çok çalışacağız." diye konuştu. Ziyaret ettiği köylerde muhtarlar ve vatandaşlarla buluşan Başkan Kocaoğlu, İzmir'in 164 köyünün çoğunluğunu ziyaret ettiklerini söyledi. Ziyaretleri sırasında en çok ?iş? talebiyle karşılaştığına dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bu ülkemizin bir sorunu. Bir genci kurtarmak dünyanın en güzel şeyi. Ama buna olanak yok. İstihdam problemi ekonomik büyümeyle olur, belediyeye işçi almakla olmaz. Biz de ekonomiyi büyütmeye çalışıyoruz. Ekonomiyi büyütmek dışında yapabileceğimiz bir şey yok." dedi. Yerelde kalkınmanın sağlanmasıyla oluşacak yatırımların kent insanlarına yeni iş imkanları oluşturacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu konudaki çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Sadece birkaç ailenin yaşadığı Çukurköylüler, Başkan'dan 'Köye geri dönüş' desteği istedi. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun ziyaret edeceğinin duyulmasıyla kendisini görmek için köylerine geri geldiklerini belirten köylüler, "Hepimiz evlerimize dönmek istiyoruz. Bize bir projeyle destek olun." isteğinde bulundu. Başkan Kocaoğlu ise yolların asfaltlanması, kanal ve içme suyu şebekeleri konusundaki önemli çalışmaları hayata geçirerek köyün cazibesini artırabileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber