LYS öncesi kaybolan kimlik kavgaya sebep oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de yaşayan Ece Yaptıterek (18), sınava gireceği okulun bahçesinde kimliğini kaybedince LYS'ye alınmadı. Ağabeyinin sınav başlamadan kısa süre önce kimliğinin fotokopisini getirmesi de genç kızın sınava girmesine yetmedi. Yaptıterek ailesi, bu sırada kimliği olmayan başka kız öğrencinin sınava alındığını ileri sürerek olaya tepki gösterdi. Bu gelişme üzerine kimliği olmadan salona alınan öğrenci sınavdan çıkarıldı. Sınavdan çıkarılan kızın yakınları, Yaptıterek ailesine saldırdı. Yaptıterek ailesi, polisten ve kimliği belirsiz saldırgan aileden şikayetçi oldu.

Olay, Buca ilçesi Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'nde dün saat 14.30'da meydana geldi. Özel bir firmada çalışan Saim Yaptıterek'in (42) kızı olan Naci Şensoy Lisesi son sınıf öğrencisi Ece Yaptıterek, bir yıl boyunca hazırlandığı LYS'ye girmek üzere annesi Safiye Yaptıterek (43) ve tekstil işçisi ağabeyi Emre Yaptıterek (22) ile okula geldi. Heyecan içinde sınav saatini bekleyen genç kız sırada kimliğini okulun bahçesinde kaybetti. Bir süre sonra kimliğinin olmadığını farkeden genç kız, okul görevlilerinin, 'Kimlik fotokopisi ile sınava girebilirsin' şeklindeki tavsiyeleri üzerine eve geri dönen ağabeyini aradı. Ağabey Emre Yaptıterek de güç şartlar altında kardeşinin kimlik fotokopisini okula yetiştirmeyi başardı.

İddialara göre, sınav salon başkanı ile konuşan Ece Yaptıterek ve annesi Safiye Yaptıterek, sınava alınmak üzereyken araya kimliği belirsiz bir polis girdi. İddialara göre, bu sırada, kimliği bulunmayan başka bir genç kız ise yine salonda görevli polisler tarafından sınava alındı. Yine iddialara göre, durumu farkeden Ece Yaptıterek ve annesi, kimliği olmayan diğer öğrencinin neden sınava alındığını sorunca polis tarafından darp edildi. Polisler, durum ortaya çıkınca sınava aldıkları diğer öğrenciyi de dışarı çıkarmak zorunda kaldı. Sınavdan çıkarılan kızın ailesi de Ece Yaptıterek ile annesi ve ağabeyine saldırdı. Araya giren polisler diğer aileyi bölgeden uzaklaştırdı, Yaptıterek ailesi mensuplarını gözaltına aldı. Bu sırada nefes darlığı şikayeti bulunan Emre Yaptıterek fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yaptıterek ailesi, Buca Merkez Karakolu'na götürüldü. Burada aile hem polislerden hem de kendilerine saldıran kimliği belirsiz aileden şikayetçi oldu. Bir yıl hazırlandığı sınava alınmadığını ifade eden ve lise eğitimi boyunca birçok takdir ve teşekkür alan Ece Yaptıterek, "Sınav başkanı bizi sınava alacaktı ancak oradaki bize saldıran polis engel oldu. Bir yıl sınava hazırlandım. Benim emeklerime yazık değil mi? Üstelik polisten de şiddet gördük. Okulun güvenlik kameraları her şeyi kaydetti. O görüntülerin başına birşey gelmesinden korkuyoruz." diye konuştu. Kızkardeşine yardımcı olmak için gittiği okulda polis tarafından darp edildiğini iddia eden Emre Yaptıterek, "Eğer kurallar böyleyse kardeşimin sınava alınmamasına ses çıkarmıyoruz; ancak kardeşimi almayıp diğer yandan aynı durumda olan bir kişinin sınava alınmasına isyan ettik. Görevli polisler ise bizi darp etti." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber