Şiddetli poyraz, Çanakkale'den adalara ulaşımı engelledi

Çanakkale'de iki gündür etkili olan şiddetli poyraz deniz ulaşımında aksamalara neden oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle Kuzey Ege'de daha şiddetli esen poyraz nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada'ya deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ, Kuzey Ege Denizi'nde saatteki hızı 50 kilometreye kadar çıkan poyraz fırtınası nedeniyle bazı hatlardaki seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Conkbayırı Denizotobüsü'nün bugün saat 09.00'daki Çanakkale- Bozcaada seferi yapılamazken, saat 19.00'daki Bozcaada-Çanakkale seferinin de iptal edildiği belirtildi. Bugün Çanakkale'den Gökçeada'ya saat 21.30'da yapılması gereken seferin de fırtına nedeniyle yapılamayacağı ifade edildi. Ayrıca yarın Gökçeada'dan Çanakkale'ye saat 08.00'de yapılması gereken sefer de iptal edildi. Bu arada Gökçeada'dan Kabatepe'ye saat 10.00 ve Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 13.00'deki araba vapuru seferleri de poyraz fırtınası nedeniyle yapılamadı.

Kuvvetli poyraz yalnızca denizde değil karada da zaman zaman vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Rüzgar nedeniyle vatandaşlar yolda dahi yürümekte zorluk çekiyor. Öte yandan Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, poyraz fırtınasının üç gün daha etkili olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber