Sıcaklarda eriyen zifte batan köpek iki gün sonra çıkarıldı

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde sıcak havalardan bunalarak gölgede uyumak isteyen sokak köpeği, bir inşaatın şantiyesine sığındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depoların arasında bulunan ziftin gündüz saatlerinde erimesi sonucu zifte batan köpek, iki gün boyunca çıkarılmayı. Sokak köpeği, 45 dakika süren operasyon sonucu Eskişehir AKUT ekibi tarafından kurtarıldı.

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde inşaatta çalışan şantiye işçileri, depoların arasında bir köpek sesi duyması üzerine durumu ilçe zabıta ekiplerine haber verdi. Depoların arasında uyumak isterken sıcakların da etkisiyle kızgın zifte batan köpeği gören yetkililer, herhangi bir zarar vermemek için kurtarma ekiplerinden yardım istedi.

Yaklaşık iki gün boyunca zifte batmış halde insanlardan yardım bekleyen sokak köpeğine, kendine gelebilmesi için su ve yemek verildi. Zabıta ekiplerinin Eskişehir AKUT'a ulaşmasının ardından bölgeye gelen 5 kişilik kurtarma ekibi, yaklaşık 45 dakikalık bir çalışmanın ardından köpeği ziftten çıkarmayı başardı.

Eskişehir Gönen Veteriner Kliniği'ne kadar götürülen köpek, veterinerler tarafından saatler süren çalışma sonucu üzerindeki zift tabakası temizlendi. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen sokak köpeğinin, ayak ve karın bölgelerinde oluşan ağır yanık izlerinin de tedavi edileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber