Zile'de yamaç paraşütü uzak mesafe yarışları yapıldı

Zile Sportif Havacılık Kulübü ve Zile Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla uzak mesafe yamaç paraşütü yarışları yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiyenin çeşitli bölgelerinden gelen 44 paraşütçü Zile semalarında uçtu.

Zile Hüseyin Gazi Tepesi'nde düzenlenen uzak mesafe yamaç paraşütü organizasyonunu çok sayıda Zileli ilgi ile izledi. Hüseyin Gazi Tepesi'nden Zile semalarına süzülen paraşütçüler havada ilginç kareler oluşturdu.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Hüseyin Gazi Tepemiz yamaç paraşütü uçuşları için oldukça müsait bir alan. Zile'de kurduğumuz Zile Sportif Havacılık Kulübü ile birlikte bu tür organizasyonları her yıl yapacağız. Geçen yıl da Zilemizde paramotorlu yamaç paraşütü uçuşları düzenlemiştik. Uçuşlar için Zilemize gelen tüm paraşüt pilotlarını kutluyorum." dedi.

Zile Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mehmet Bayraktar, katkılarından dolayı Başkan Vidinel'e teşekkür ederek, "Amacımız Zile'yi yamaç paraşütleri için bir merkez haline getirmek. Bu amaçla her yıl çeşitli tarihlerde etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklere çok sayıda sporcu müracaat etmektedir. İnşallah bu tepe üzerine bir tesis yaparak burayı profesyonel uçuşlara açmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber