Aksu: En düşük memur maaşının 950 YTL'ye çıkarılmasını talep edeceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2005 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, hükümetle memur sendikaları arasında 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmelerde, en düşük memur maaşının 950 YTL'ye çıkarılmasını talep edeceklerini bildirdi.

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ile konfederasyon yönetim kurulu üyeleri, Memur-Sen Genel Başkanı Aksu'yu ziyaret etti.
Memur-Sen Genel Merkezi'ndeki ziyarette konuşan Ahmet Aksu, hükümetin, daha önce memurlara grev ve toplu iş sözleşmesi hakkı tanıyacağını taahhüt ettiğini ifade ederek, bu yıl hükümetle toplu iş sözleşmesi masasına oturmayı arzuladıklarını dile getirdi.

Geçen yılki toplu görüşmelerde, hükümet ile memur sendikalarının 50 maddelik bir mutabakat metni imzaladıklarını anlatan Aksu, bu maddelerin 13'ünün gereğinin yapıldığını, kalan 37 maddeyle ilgili ise hükümetin şu ana kadar herhangi bir çalışma yapmadığını söyledi.
Bu konuyu 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmelerde dile getireceklerini belirten Aksu, ayrıca, en düşük memur maaşının da 950 YTL'ye çıkarılmasını talep edeceklerini bildirdi.

Memur maaşlarına 2006 yılında yüzde 7.4 zam verileceğine ilişkin haberleri anımsatan Aksu, "Eğer bu zam verilecekse, o halde toplu görüşmelere ne gerek var. Memur sendikaları sadece dinleyici mi olacaklar?" diye sordu.

Türk-İş'in, toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin kendilerine bilgi vermediğini kaydeden Uslu, "İmzalanan toplusözleşme, 2 milyona yakın memura verilecek zammın da rayicini belirleyecek. Türk-İş'in, bu nedenle işçi ve memur konfederasyonlarına bilgi vermesi gerekirdi. Toplu iş sözleşmelerini tek başına belirlemeye hakkı yok. Hukuken yetkisi var, ama hakkı yok" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber