Başbakan'dan Atilla Koç'a sansür!

Haber Giriş : 05 Temmuz 2005 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un, 120 ülkeden yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı 22. Uluslararası Mimarlar Birliği Kongresi'nin açılış konuşmasını yapmaktan son anda vazgeçtiği ortaya çıktı. Törenden yarım saat önce Organizasyon Komitesi'ni arayan Koç, mazeret bildirerek konuşma yapmayacağını bildirdi.

HABİTAT'ın ardından İstanbul'un ev sahipliğini üstlendiği en büyük kültür projesinin açılışını Koç'un yerine dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in yapması kafalarda soru işareti uyandırdı. Ankara'da, ?Bakan Koç'un bir süre kamuoyu önüne çıkmaması için uyarıldığı' yorumu yapıldı. Sorularımızı yanıtlayan Kongre Organizasyon Komitesi Başkanı Süha Özkan, şunları söyledi:

?Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç bizi telefonla arayıp kongreye katılamayacağını bildirmişti. Davetiye denilen program haftalar öncesinden basıldığı için böyle bir karışıklık yaşanmış. Son anda dağıtılan programa da ulaşılamadığını düşünüyoruz. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de kongreyi destekleyen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin girişimi sonucu kongreye Kültür Bakanı'nın yerine devleti temsilen katıldı. Biz de devlet adına bir bakanın kongreye katılmasını istemiştik. Tüzmen'in katılımı sevindirici oldu.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber