Fırıncı esnafı, gıda mevzuatı hakkında bilgilendirildi

Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Zonguldak Fırıncılar Odası Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği toplantı ile fırıncı esnafı, yeni gıda mevzuatı hakkında bilgilendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müdürlük binasında düzenlenen toplantıda, Gıda ve Yem Şube Müdürü Hüseyin Çakır ile Gıda Kontrol Görevlisi Barış Yılmaz tarafından, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu uygulamaları, işletmelerin kayıt ve onayı, Gıda Hijyeni ve Ekmek Tebliği konularında detaylı bilgi paylaşımında bulunuldu.

Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ekmek ve çeşitleriyle ilgili hususların 4 Ocak 2012 tarihli ?Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde yayınlandığını hatırlattı. Çataklı, şunları söyledi: ?Halkımızın temel besin kaynağı olan ekmek konusunda çok duyarlıyız. Tebliğ uygulama tarihinden itibaren denetimlerimiz daha da artacak ve numuneler alarak ürettiğiniz ekmeği analiz ettireceğiz. Uygun olmayan analiz sonuçlarına göre işletmelere idari para cezası uygulanacak. Özellikle kodekse aykırılığın cezaları çok ağır. Fırıncılarımız, 1 Temmuz tarihine kadar tebliğ hükümlerine kendilerini uydurmak zorundadır.?

Öte yandan, Gıda Kontrol Görevlisi Uğur Barış Yılmaz, kantin işletmecilerinin mevzuat uygulamaları kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden işletme kayıt belgelerini almaları gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber