Biyomedikal sektörü için kalifiye servis elemanları yetiştirilecek

Samsun'da biyomedikal sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye servis elemanlarını yetiştirmek amacıyla çalışma başlatıldı. Bu amaçla Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Biyomedikal Teknik Servis Destek Elemanı Modüler Programı hazırlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da biyomedikal sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye servis elemanlarını yetiştirmek amacıyla çalışma başlatıldı. Bu amaçla Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Biyomedikal Teknik Servis Destek Elemanı Modüler Programı hazırlandı. AB destekli program kapsamında açılacak kurslarda endüstri meslek liselerinin elektronik bölümleri öğrencileri eğitilecek. 6 ay sürecek kursları tamamlayan öğrenciler; diyaliz makineleri, işitme cihaz teknolojileri ve ameliyathanelerde kullanılan kalp pompası gibi biyomedikal ve tıbbi cihazların bakımlarını ve arıza durumunda onarımlarını yapabilecek.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüteceği 250 bin euroluk hibe projesi kapsamında Çarşamba Halk Eğitim Müdürlüğü(HEM), 'Biyomedikal Cihaz Teknolojileri ve Biyomedikal Teknik Servis Destek Elemanı Modüler Programı' hazırladı. Çarşamba HEM Müdürü Talat Aktaş, konuyla ilgili işbirliği yapmak amacıyla Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) Başkan Yardımcısı Ahmet Alp Doğru'yu ziyaret etti.

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Biyomedikal Teknik Servis Destek Elemanı Modüler Programı hakkında bilgi veren Çarşamba HEM Müdürü Aktaş, ?Samsun'un sağlık kenti imajından yola çıktık. Medikal cihaz teknolojileri teknik servisinde sıkıntı ve ihtiyaç olabileceğini düşünerek böyle bir proje hazırladık.? dedi. Bu konuda geniş araştırma yaptıklarını ifade eden Aktaş, ?Kendi modüler programımız olan projemizde endüstri meslek liselerinin elektronik bölümlerinde okuyan çocukları AB Hibe Programı kapsamında kursa tabi tutarak biyomedikal cihaz teknolojileri destek elemanı yetiştirmek üzere istihdam programı yapmak istiyoruz. Biyomedikal sektörünün çok büyük bir dünyası var. Onun için eğiteceğimiz elemanları bir alanda uzmanlaştırmak gerekiyor. Örneğin diyaliz makineleri, işitme cihaz teknolojileri ve ameliyathanelerde kalp pompasının servis destek elemanı gibi en çok ihtiyaç duyulan alanlarda bu uzmanlaşma sağlanabilir. 6 -7 aylık bir eğitim süreci söz konusu. Medikal firmalarının teknik servis desteği ihtiyaç duyduğu alanlar hangileridir, bu usta öğreticileri nerelerden bulabiliriz, istihdama nasıl dönüştürebiliriz gibi konular üzerinde duruyoruz. 5 kişiye dahi istihdam sağlamış olsak kendimizi başarılı olmuş sayacağız. Uzman usta öğreticilere ihtiyacımız var. MEDİKÜM'den bu konuda destek almaya geldik.? dedi.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden MEDİKÜM Başkan Yardımcısı Ahmet Alpdoğru ise her konuda işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. Biyomedikal ve tıbbi cihaz teknolojileri sektöründe makinelerin bakımlarını yapabilecek, arıza durumunda onarımlarını gerçekleştirebilecek yetişmiş kalifiye servis elemanı ihtiyacı olduğunun altını çizen Ahmet Alpdoğru, dolayısıyla Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Biyomedikal Teknik Servis Destek Elemanı Modüler Programı'nı desteklediklerini kaydetti. Teknik servis elemanı yetiştirilmesi noktasında gereken tüm desteği vereceklerini ifade eden Alpdoğru, konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber