70 bin lira bulan öğretmen parayı karakola teslim etti/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, kese içinde para bulan vatandaş parayı karakola teslim etti. Parayı kaybeden ticari taksi sahibi Uğur Tanyıldız, ?Hala böyle dürüst insanlar varmış.? dedi.

Ereğli'de ticari taksi sahibi olan 36 yaşındaki Uğur Tanyıldız, müşterisini almak için geldiği market önünde, içinde nakit 5 bin lira ile 32 bin liralık senet ve 32 bin liralık çek olan kesesini düşürdü. Kesenin düştüğünden habersiz olarak aldığı müşterisi ile birlikte market önünden ayrılan Tanyıldız'ın düşürdüğü keseyi, yaklaşık 2 dakika sonra market önüne gelen B.K. isimli vatandaş buldu. Arabasından iner inmez keseyi gören B.K., çevrede paranın sahibini aradıktan sonra 155'i arayarak para bulduğunu söyledi. Karakola teslim edilen parasını düşürdüğünü anlayan Uğur Tanyıldız, kısa süre sonra marketin önüne gelerek kesesini aramaya başladı. Keseyi bulmayınca market yetkilileri ile yaptığı görüşme sonrasında Bağlık Karakolu'na giderek parasını teslim aldı.

"BÖYLE İNSANLARIN OLDUĞUNU BİLMEK GÜZEL"

Parasını kaybeden Uğur Tanyıldız, karakolda parasını teslim aldıktan sonra derin bir ?oh' çektiğini söyledi. Söz konusu para ile kredi kartı, ticari taksisinin taksidini ve diğer borçlarını ödeyeceğini kaydeden Tanyıldız, parayı bulamaması halinde büyük sıkıntı yaşayacağını söyledi. Olayı yeniden yaşarcasına bir kez daha anlatan Tanyıldız, ?Buraya müşterimi almak için geldim. Paranın bulunduğu keseyi koltuğumun hemen yanına koymuştum. Arabadan indiğim sırada düşmüş. Müşterimi bıraktıktan sonra birkaç yere daha gittim. Durağa geldiğimde paranın olmadığını fark ettim. Hemen marketin önüne geldim. Sağa sola ve araçların altına baktım. Ancak keseyi bulamadım. İşyeri yetkililerine sorduğumda öğretmen olduğunu öğrendiğim bir kişinin parayı Bağlık Karakolu'na götürdüğünü söylediler. Karakola nasıl gittiğimi bile anlayamadım. Karakola gittiğimde memur arkadaşlar parayı sayıyorlardı. Paranın benim olduğunu anlamaları için bana kesenin içinde ne olduğunu sordular. Ben de içinde neler olduğunu söyledikten sonra keseyi bana teslim ettiler. Paramı eksiksiz olarak teslim ettiler. Parayı bulan abiden de Allah binlerce kez razı olsun. Başka birisinin eline geçseydi belki de para geri gelmeyecekti. Bizim kazandığımız para helal olduğu için geri geldi. Şimdi hiçbir sorun kalmadı. Öğretmen arkadaşla da helalleştik. Yemeğe götürecektik ama gelmedi bekliyoruz.? dedi.

"PARA GELMESEYDİ ÇOK BÜYÜK SIKINTI YAŞAYACAKTIM"

Kesenin içinde bulunan parayla borçlarını ödeyeceğini söyleyen Tanyıldız, ?O para ile kredi kartı borcu, arabanın kendi borcu ve evin taksitleri falan vardı. Kesenin içinde çek ve senet vardı. Bir arabam vardı benim. Onu sattım. Karşılığında aldığım çek vardı. Tahsiline 8 gün var. 8 gün sonra o parayı da alacaktık. Allah nasip etti. Paramız geri geldi.? diye konuştu.

"DAHA İNSANLIK ÖLMEMİŞ"

Tanyıldız, ?Parayı kaybedince nasıl bir duygu yaşadınız' sorusuna ?Onu size anlatamam. Öyle bir duygu yok' sözleri ile ifade etmeye çalıştı. Senet ve çekin kendi ismine yazıldığını kaydeden Tanyıldız, şöyle devam etti: ?İşin kötü tarafı kesenin içinde benim adıma olan senet ve çek vardı. Senedi tahsil etme şansı yoktu ama çeki tahsil edebilirdi. Arabayı sattığım adam ödeme yapmak istediğinde benden çekini isteyecek. Adama ne diyecektim ben? Adam çekimi ver, paranı vereyim diyecekti. Bankaya gidip tahsil edemeyecektim. Anlayacağınız oldukça zorluk çekecektim. Allah razı olsun ki böyle bir insan varmış. Daha insanlık ölmemiş.?

Parayı bularak, Bağlık Polis Merkezi'ne teslim eden öğretmen B.K. ise konuyla ilgili konuşmak istemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber