Camiler ve Kur'an kursları çocuklarla şenlendi

Erzincan İl Müftülüğü'nün organize ettiği yaz Kur'an kursları başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Camilerde ve Kur'an kurslarında yaklaşık 2 ay devam edecek kurslarda binlerce çocuk Kur'an-ı Kerim okumayı, dini bilgileri ve Hz. Peygamber (sav)'in hayatını öğrenecek.

Erzincan Tekinler Kur'an Kursu'nda düzenlenen yaz dönemi Kur'an kursu programına İl Müftüsü Burhan İşliyen ve din görevlileri katıldı. Minik çocuklarla yakından ilgilenen Müftü Burhan İşliyen, kursların 2 ay süreceğini ve bu yıl yaş sınırlamasının kaldırıldığını belirtti. Kur'an-ı Kerim öğrenmek için camileri ve Kur'an kurslarını dolduran binlerce çocuk, yaz tatillerinde Kur'an-ı Kerim öğrenecekleri için sevinçli olduklarını söyledi. Öğreticilerini merak ile dinleyen minikler Kur'an-ı Kerim'in harflerini tek tek ezberlemeye başladı.

YAŞ SINIRLAMASI KALDIRILDI

Yaz Kur'an kurslarının her yıl okulların tatil edilmesinin ardından bir hafta sonra başladığını ve 2 aylık bir süre ile haftada 5 gün, günde 3 saat olarak devam edeceğini ifade eden İl Müftüsü Burhan İşliyen, ?Yaz Kur'an kurslarımızda yaş sınırlandırılması kaldırıldı. Daha önce 5. sınıfı bitirmiş olanlar Kur'an kurslarımıza kayıtlı olarak devam edebiliyorlardı. Bu seneden itibaren yaş sınırı olmadan bütün yaş gruplarındaki öğrencilerimiz yaz Kur'an kurslarımıza devam edebiliyorlar. Çocuklarımız kur sistemine göre Kur'an-ı Kerim okumayı, dini bilgileri, ibadet, ilmihal bilgilerini Hz. Peygamberimizin hayatını ve ahlaki kurallardan bir kısmını öğrenmeye çalışıyorlar. İki aylık süre boyunca okullarımızda seçmeli olarak Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin hayatı ile ilgili dersler de olacağından, çocuklarımızın örgün öğretim döneminde gerek Kur'an-ı Kerim, gerekse Hz. Peygamberin hayatı derslerinden de başarılı olacaklarına inanıyoruz.? şeklinde konuştu.

Erzincan'da yaz Kur'an kursları 17 Ağustos'ta sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber