Maaşlarını alamayan belediyesi işçileri oturma eylemi yaptı

Yozgat'ın Boğazlıyan Belediyesi işçileri maaşlarını alamadıklarını öne sürerek, iş yavaşlatma ve oturma eylemi yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haciz korkusu yaşadıklarını söyleyen işçiler, "Kredi, elektrik, telefon ve kiralarımızı ödeyemiyoruz. Yılın 4 ayı düzenli maaş alıyoruz. Geri kalan aylarda ise maaşımızı düzenli alamıyoruz." dedi.

Boğazlıyan Belediyesi'nde çalışan işçiler aylardır maaş alamadıklarını ileri sürüp protesto eylemi yaptı. Maaş alamadıklarını savunan yaklaşık 40 işçi oturma eylemi yaptı. Sabah saatlerinden itibaren Boğazlıyan Belediyesi İtfaiye Amirliği ve Belediye araç garajı önünde iş yavaşlatma ve oturma eylemi yapan işçiler, maaşlarının bir an önce hesaplarına yatırılmasını istedi.

Belediye'den düzenli maaş alamadıklarını belirten işçiler, "Bizler İş Kanunu'nun 34. maddesi gereğince iş yavaşlatma eylemi yapıyoruz. Yılda 4 ay düzenli maaş alıyoruz. Geri kalan aylarda ise maaşımızı düzenli alamıyoruz. Bu iş yavaşlatma eyleminin sendika ile bir alakası yok. Çalışan işçiler olarak İş Kanunu maddesine göre, şahsi iş yavaşlatma eylemi yapıyoruz." diye konuştu.

Bir işçi bugün bin liranın üzerinde kredi borcu ödemesi gerektiğini belirterek, "Ancak maaşımın 700 lirası yatmış. Daha ödenecek elektrik borcum var. Çoluk, çocuğumuzun geçimini sağlamak durumundayız. Eve götürecek ekmek paramız yok. Gerçekten çok kötü durumdayız. Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Özdal'dan işçiler olarak ricamız bizim maaşımız ödensin. Biz başka bir şey istemiyoruz."şeklinde konuştu.

İşçiler, düzensiz ve eksik maaş aldıklarını ifade ederek, "Evimize ekmek götüremez duruma geldik. Maaşlarımızı alamadığımız için bankalardan evlerimize haciz gelebilir. Hepimiz haciz korkusu yaşıyoruz. Ayrıca elektrik, telefon gibi faturalarımızı ve kiralarımızı ödeyemiyoruz. Buradan belediye yönetimine çağrı yapıyoruz, ücretlerimiz gününde ve tam ödensin." ifadelerini kullandı.

Boğazlıyan Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Canagir ise konuya ilişkin açıklamasında belediyenin ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu, bu yüzden maaşların tamamını yatıramadıklarını belirtti. Canagir, gelecek aylarda işçilerin kalan maaşlarını ödemeye çalışacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber