Manisa'daki silahlı suç örgütü operasyonu

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mart ayında düzenlenen operasyonla ilgili süren soruşturma çerçevesinde savcılıkta ifade verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Adliye Sarayı'na gelen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilk olarak Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Manisa Adliyesi Müracaat ve Talimat Savcılığı'nda ifadesine başvurulan Başkan Ergün, bahçede bekleyen gazetecilere açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, mart ayında, "kurdukları silahlı suç örgütüyle ekmek satışında tekelleşmeye giderek ticaret özgürlüğüne engel oldukları, fırınlardan haraç topladıkları" iddia edilen gruba yönelik soruşturma kapsamında aralarında kamu kurumu ile belediye çalışanlarının da bulunduğu 17 kişiyi gözaltına almış, mahkemeye sevk edilen 15 kişiden 5'i tutuklanmıştı.

Soruşturma çerçevesinde geçen hafta Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil ile bir süre önce görevden alınan Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar ve MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal'ın da bilgisine başvurulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber