Kene eğitimine vatandaşlar yerine öğretmenler katıldı

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde kene eğitimi verilmesini isteyen mahalle sakinlerinin toplantıya gelmemesi üzerine, eğitime öğretmenler katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğazlıyan Toplum Sağlığı Sorumlu Merkezi'nce, TOKİ İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ?Kene Eğitimi' toplantısı ilgi görmedi.

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte özellikle otluk alanlarda kene ısırmalarına karşı alınacak önlemler ve keneden korunma yöntemleri konularında, Boğazlıyan Toplum Sağlığı Sorumlu Merkezi tarafından verilen eğitim çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda, özellikle TOKİ konutları sakinlerinin talepleri üzerine Boğazlıyan Toplum Sağlığı Sorumlu Tabipliği'nce ?Kene Eğitimi' verilmesi planlanarak, eğitim toplantısı için duyurular yapıldığı halde, mahalle sakinlerinden hiçbir kişinin toplantıya katılmaması ve ilgi göstermemesi, kene vakalarında yaşanan ihmalleri de ortaya çıkarıyor.

Boğazlıyan Toplum Sağlığı Sorumlu Merkezi yetkilileri de mahalle sakinlerinin katılmaması üzerine, TOKİ İlköğretim Okulu öğretmenlerine ?Kene uyarısı' yaptı.

Keneden korunmak için kenenin yoğun olabileceği çalı, çırpı ve gür ot bulunan alanlardan uzak durulmasını tavsiye eden yetkililer, bu gibi alanlara çıplak ayak ya da kısa giysiler ile gidilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kırsal alanlarda pantolon paçalarının çorap içine alınması gerektiğine dikkat çeken yetkililer, kenelerin kolay fark edilmesi için açık renk giysiler giyilmesi, vücudun açık yerlerine sürülecek böcek kovucu ilaçlar, kenelerin birkaç saat vücuda yaklaşmalarını engellediğini ve bu alanlardan dönüldüğünde tüm vücutta kene olup olmadığı dikkatli bir şekilde kontrol edilmesini istedi.

Ayrıca, vücuduna kene yapışan insanın kesinlikle keneyi kendi çabası ile çıkartmaması gerektiği de vurgulanarak, hemen en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi uyarısında bulunuldu. Yetkililer, ilçede ciddi anlamda kene vakası olmadığını, ancak bu tür eğitim programlarının devam edeceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber