General Mobile çalışanlarına Türkçe şöleni

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Türkçe Olimpiyatları için gelen öğrenciler General Mobile'ı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencileri General Mobile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necati Genç, Genel Müdür Osman Varoğlu ve İşletme Müdürü Tayfun Yarımbaş karşıladı. Ziyaret sırasında öğrenciler çalışanlara toplantı salonunda şarkılar ve şiirlerle küçük bir Türkçe şöleni yaşattı.

Dünyanın en kapsamlı organizasyonları arasında gösterilen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, 30 Mayıs ? 14 Haziran tarihleri arasında tüm Türkiye'yi adeta büyüledi. Bu kapsamda 41 il şehir etkinliklerinin yanında birçok ünlü isme de ziyaret gerçekleştirildi. General Mobile'da Türkçenin çocuklarını karşılayan Necati Genç, onlarla bir anısını da paylaştı. Genç, yıllar önce Kore'de yaşadıklarını şöyle anlattı: ?Kore'ye gitmiştik. Havalimanında beni tuttular. Polisler sorular sormaya başladı kendi dillerinde. Ben hiçbir şey söyleyemedim. Havaalanının dışına çıkamıyorum. Beni bir odaya aldılar. Masaya oturttular. Sonra polisin biri eline telefonu alıp bir numarayı aradı ve biraz konuştuktan sonra telefonu bana uzattı. Bir baktım telefonun öbür ucundaki ses ?Abi noldu, sorun nedir?' diye sordu. Bir anda şaşırdım. ?Siz kimsiniz?' dedim, ?Biz Türk Okulları için buradayız' dediler. O gün çok hayretle karşılamıştım onu. Telefonun karşısında Türk okullarından bir öğretmen vardı. Bugün daha iyi anlıyorum onu.?

Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Şirketimize geldiğiniz için ben çok teşekkür ediyorum. Sponsorluk teklifi geldiğinde hiç tereddüt etmeden gurur duyduk. Eğer ki yanlış hatırlamıyorsam 90'lı yıllarda ilk Azerbaycan'a açılmış ilk okul. Azerbaycan'a atılan ilk tohum ne kadar güzelliklere vesile oluyor şimdi. İlk atılan adımlara da binlerce şükranlarımızı sunuyoruz. Bir çocukluk anım aklıma geldi. Benim çocukluğum Ankara'da geçti. Ve gökkuşağının altında çok dilekler tutardık. Yıllar sonra bana gökkuşağını yaşattınız. Ben diyorum ki bu tabloyu ressamın elindeki fırça bile gıpta ile izliyordur. Ben bu güzel gökkuşağını oluşturan öğretmenlerimize teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Özellikle öğretmenlerimizin anne babalarına ve ailelerine de şükranlarımı sunuyorum. Bir işadamı olarak baktığımızda önümüzde hep bu okullardan arkadaşları, bize tercümanlık yapan arkadaşlarla karşılaşıyoruz. Biz burada sadece şarkı ve şiiri görüyoruz ama aslında ?Yeni bir dünya'nın atılan tohumlarını görüyoruz. Barıştan daha güzel bir mesaj olabilir mi. Tüm öğrencilere yarının öğrencilerine bu barışı sağlayan sizlere çok teşekkür ediyorum."

Şirket çalışanları daha sonra öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber