Malatya Barosu: Kürt sorunun çözümünü sabote edenleri kınıyoruz

Malatya Barosu, Hakkari'deki terör saldırısıyla ilgili, ?Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü konusundaki mutabakatı şiddete başvurarak sabote edenleri' kınadıklarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Barosu Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda 8 askerin şehit edilmesi 15 askerin de yaralanmasının büyük üzüntü verici olduğu belirtildi.

Saldırının barış içinde yaşamak isteyen insanları karşı karşıya getirmeyi amaçladığı vurgulanan açıklamada, ?Bu eylemleri yapanları, meşru dil ve yöntemleri kullanmak yerine şiddete başvuranları, yaşama hakkı başta olmak üzere diğer bütün hak ve özgürlükleri yok sayanları, Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü konusunda toplumda var olan mutabakatı şiddete başvurarak sabote edenleri, barış içerisinde ve özgürce bir arada yaşamak isteyen halkımızı karşı karşıya getirenleri, ülke bütünlüğüne, Türk-Kürt kardeşliğine zarar verenleri nefretle kınıyoruz. Tüm halkımızı ve dünyayı bir insanlık suçu olan teröre karşı durmaya ve kesin biçimde tavır almaya davet ediyor, şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyoruz.? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber