5 ay önce yüzmeyi bile bilmeyen engelli sporcu şimdi maraton yüzecek

Sakarya'da 5 ay önce yüzmeyi bile bilmeyen ortopedik engelli Cihat Hikmet, kısa sürede büyük bir başarı göstererek uluslararası yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin şubat ayında başlattığı ?Engelsizliğe Kulaç Attık' projesiyle yüzme öğrenen engelli yüzücü Cihat Hikmet, 5 ayda büyük bir mesafe katetti. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin 6,5 kilometre mesafeden oluşan Uluslararası Boğaziçi Yüzme Maratonu seçmelerini başarıyla geçti. Antrenörü Abdulselam Çalkan nezaretinde 16?17 Haziran tarihinde İstanbul'da yapılan ve 16 kulübün yarıştığı Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'na katılan Hikmet, 50 metre serbest stilde Türkiye 3'üncüsü, 400 metre serbest stilde ise Türkiye 2'ncisi olarak büyük bir başarıya imza attı Cihat Hikmet, 15 Temmuz'da yapılacak yarışta Sakarya Büyükşehir Belediyespor'u temsil edecek.

Bundan sonraki hedefinin milli takıma girmek olduğunu söyleyen Cihat Hikmet, ?Bunun için çok çalışacağım. Madalya almayı hedefliyorum. Bu imkânı sağlayanlara teşekkür ediyorum.? dedi.

Antrenörü Abdulselam Çalkan ise Cihat Hikmet'in büyük bir azimle çalıştığını ve kısa sürede büyük başarı elde ettiğini belirterek, "Cihan Hikmet engellilerin de imkân sağlandığında ne kadar başarılı olacağını gösteren güzel bir örnek. Türkiye yeni bir yüzme sporcusu daha kazandı. Bu azim ve gayretle de hayalindeki milli takıma kesinlikle seçilecektir. Buna inanıyorum. Hikmet'in birçok yarışmada derece alacağını düşünüyorum. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber