Toplu ulaşım şoförlerine sürüş eğitimi veriliyor

Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası işbirliğiyle, toplu taşıma araçlarının şoförlerine güvenli sürüş teknikleri eğitimi verilmeye başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'daki toplu taşıma araçları şoförlerine, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı ile Antalya Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası işbirliği ile ?Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi' veriliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen eğitimlere toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlerin tamamı, gruplar halinde katılıyor. Güvenli Sürüş Teknikleri uzmanları Coşkun Kara ve Murat Pazvantlılar tarafından verilen eğitimlerde, toplu taşıma araçları şoförlerine, ağır vasıta araçlarının şehir içinde kullanım esasları, araç sürüş teknikleri, hava ve yol şartları ile toplu taşıma aracının uyumu, araç kullanımından kaynaklanan maliyet artışlarının önlenmesi konularında eğitim veriliyor. Ayrıca toplu taşıma araç kullanımında doğru olarak bilinen ancak bilimsel olarak yanlış olan davranış kalıpları konusunda sürücüler bilgilendiriliyor. Bir yandan teorik dersler devam ederken bir yandan da sahada toplu taşıma araçlarını kullanan şoförler, haberleri olmaksızın ileri sürüş teknikleri uzmanları tarafından izleniyor. Teorik dersleri alan şoförlerin, anlatılan konuları toplu taşıma aracını kullanırken ne kadar uyguladıklarına bakılıyor. Güvenli Sürüş Teknikleri uzmanları, toplu taşıma şoförleri hakkında hazırladıkları raporları, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı ve Antalya Halk Otobüsleri Esnaf Odası yetkililerine sunuyor.

Antalya Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Mehmet İnce, ?Eğitimlerle daha önceden doğru olarak bildiğimiz kulaktan dolma bilgilerin ne kadar yanlış olduğunu görme olanağımız oldu. Eğitimlerin yararlarını görüyoruz. Bu tür eğitimlerle biz şoför esnafına kendimizi geliştirme olanağı sağladıkları için Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber