Boya ve yalıtım malzemeleri, inşaat deposunun yarısını kül etti

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bir inşaat firmasına ait depoda yangın çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bir inşaat firmasına ait depoda yangın çıktı. Kaynak yapılırken çıktığı iddia edilen yangının nedeni henüz kesin olarak tespit edilemezken, bina yalıtımında kullanılan straforların tutuşması sonucu deponun yarısı kül oldu. Yüksek miktarda maddi hasarın oluştuğu yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları neticesinde söndürüldü.

Örnek Sanayi Sitesi'ndeki ÜÇAS İnşaat firmasına ait boya ve yalıtım malzemeleri deposunda yangın çıktı. Kimyasal maddelerin ve bina yalıtımında kullanılan strafor malzemelerinin tutuşmasıyla saat 10.30'da başlayan yangına Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyecileri müdahale etti. Yangının giderek büyümesi üzerine çevredeki ilçe itfaiyelerinden depoya 15 ekip takviyesi yapıldı. Yangında dumandan çok sayıda firma çalışanı etkilenirken, depoda görevli işçiler, kalan straforları kurtarmaya çalıştı.

Dakikalar içinde yarısı kül olan depodaki yangına müdahale etmekte zorlanan itfaiyeciler, yangının deponun diğer kısmına sıçramaması için büyük çaba sarf etti. Yangından çıkan dumanlar şehir merkezinde de görülürken, işçilerin de yardımıyla yangın, çevredeki iş ve iş yerlerine sıçramadan söndürüldü. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayda itfaiye ekipleri, soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Yangının çıkış nedeni konusunda açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hasan İnce, olayın nasıl başladığına ilişkin ellerinde kesin bir bilgi olmadığını söyledi. Kaynak yapılırken çıktığı yönünde iddialar bulunduğunu ancak bunun kesin olmadığını ifade eden İnce, ?Şuan çalışmalarımız sürüyor. Yangın tamamen söndükten ve soğutma işlemi tamamlandıktan sonra araştırma yapacağız. Kesin bir bilgiye o zaman ulaşacağız.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber