Mahkum yakınlarını bu sefer nakil telaşı sardı

Şanlıurfa Cezaevi'nde gece saat 02.00 sıralarında başlayan mahkumları nakil işlemleri gündüz de devam etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nakiller sebebiyle bugün öğle saatlerine kadar görüşme yapılmadı.

Öğle saatlerinde ise mahkum yakınları polis bariyerlerine dayandı. Cezaevi kapısından yaklaşık 100 metre ileride kurulan polis bariyerlerini aşan mahkum yakınları cezaevi kapısına koştu. Önce Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın mahkum yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı. Cezaevine gelen bazı mahkum yakınları, cezaevindeki yakınları ile görüşmekte ısrar edince Başsavcı Mustafa Yalçın, cezaevinde herhangi bir sıkıntının olmadığını belirterek ailelerin sakin olmasını istedi. Dün gece çıkan yangında yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu anlatan Yalçın, görüşmenin sıra ile yapılacağını, bunun için herkesin sabırlı olması gerektiğini söyledi.

Basın mensuplarının ısrarına rağmen kaç mahkumun nakledildiğini aktarmayan Savcı Yalçın, daha sonra vatandaşların ısrarına karşın D-4 ve D6 koğuşlarının nakledildiğini açıkladı.

TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU CEZAEVİNDE

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün başkanlığındaki "Cezaevleri alt komisyonu" üyeleri de cezaevine gelerek incelemelerine başladı. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün ve alt komisyon üyeleri, ilk olarak Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Celalettin Güvenç ile bir süre görüşen ve kaymakamlarla toplantı yapan komisyon üyeleri, daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'na geçti.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın ile makamında görüşen komisyon üyeleri ardından 13 kişinin yaşamını yitirdiği E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gitti. Üyelerin, olaydan sağ kurtulan tutuklu ve hükümlüler ile olaya müdahale eden güvenlik güçleri ve infaz koruma memurlarını dinleyeceği belirtildi.

Komisyon üyelerinin cezaevindeki incelemeleri devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber