Cinnet sonucu meslektaşını şehit eden polise ceza verilmedi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 2010 yılında polis merkezinde görevli bulunduğu sırada geçirdiği cinnet sonucu mesai arkadaşını şehit eden polis memurunun yargılanması tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme heyeti, akıl sağlığı sebebiyle cezai ehliyeti olmayan sanığın tam teşekküllü ve yüksek korunaklı bir akıl hastanesinde tedavi edilmesine karar verdi.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Bürosu'nda görevli polis Suat Karabağ, 14 Kasım 2010'da cinnet getirmesi sonucu polis memuru Halil Kazan'ı (35) şehit etti. Selahattin Arslan (46) ve Murat Solaklı (31) isimli 2 polisi de yaralayan polis memuru, olayın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'Kasten adam öldürmek, yaralamak ve mala zarar vermek' suçundan dava açılan Karabağ, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmesi için Metris Cezaevi'ne sevk edilmişti. Davanın karar duruşmasında hakim karşısına çıkan sanık, son savunmasında mahkemenin takdirine sığındığını söyledi.

Mahkeme heyeti sanığın, Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen rapor doğrultusunda cezai ehliyetinin olmayışını göz önünde bulundurarak, sanığın tam teşekküllü ve yüksek güvenlikli bir akıl hastanesine sevkine hükmetti. Sanık, 'mala zarar vermek' suçundan ise beraat etti.

Sanık avukatı Erkan Aydemir, cezai ehliyeti olmayan müvekkilinin tam teşekküllü ve yüksek güvenlikli Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından verilecek 'topluma zararlı değildir' şeklindeki raporla tahliye edileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber