İşçilerden eylem

Eti Bakır Samsun İşletmesi'nde işten çıkarılan 17 işçi işletme önünde eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş akitleri feshedilen işçiler, işletme önünde toplanarak çadır kurdular. Aileleriyle birlikte işletme önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Eti Bakır Samsun İşletmesi'nin çıkış saatinde işletme önünden geçen servis araçlarını alkışlarla protesto ettiler. Eyleme destek vermek için gelen Türk Metal-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, ?Vermiş olduğunuz bu mücadele hak, demokrasi, ekmek ve çocuklarınızın rızkı mücadelesidir. Bu mücadelenizde sonunuza kadar yanınızdayız. Sizi en ufak bir şekilde sendikadan ayrılmaya zorlayanları hepsini savcılığa şikayet ettik. Hepsi teker teker bu yasa ve kanun önünde hesabını verecek. Bunun takipçisi olacağız. Gerekirse genel merkez hukuk büromuzu buraya getireceğiz. Cezaevine kelepçeli gittiklerini size göstereceğim, bundan emin olun? dedi.

İşverene seslenen Aslıyüce, ?Buradan bir işçi daha atma. Gel masada oturalım, konuşalım. Buradan her çıkardığın insan senin insanın Samsun'un insanı. Tekrar söylüyorum, gel masada oturalım. Toplu sözleşmemizi yapalım, üretimimize bakalım. Bizim senin fabrikanda, malında ve mülkünde gözümüz yok? diye konuştu.

Eyleme CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, Ünlü Yönetmen Faik Ahmet Akıncı, Memur-Sen, Türk-İş, KESK ve işçilerin aileleri de destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber