Rektörlük sandığından tutuklu sanıklar çıktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde rektörlük seçimleri heyecanı yaşanırken, her üniversitenin seçimle belirlediği 6'şar isimden oluşan rektör adayları listelerinde KCK ve Ergenekon davasından tutuklu akademisyenler de yer aldı.

14-15-16 Haziran tarihlerinde, aralarında ODTÜ, Boğaziçi, Ankara ve Gazi üniversitelerinin de bulunduğu toplam 20 üniversite, rektör adayı belirlemek üzere sandık başına gitti. Öğretim üyelerinin oylarıyla belirlenen ve her üniversitede ilk 6 sırayı alan adayların isimleri 'Rektör Adayı' olarak YÖK'e bildirildi.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki seçimlerde 4 oy alarak, listenin 6. sırasına yerleşen Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın ismi de YÖK'e bildirildi. Ersanlı, KCK operasyonları kapsamında 1 Kasım 2011'den beri Bakırköy Kadın Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu da, Malatya İnönü Üniversitesi'ndeki seçimlerde 2 oy alarak, listenin 4. sırasına yerleşti. Eski Rektör Hilmioğlu 17 Nisan 2009'dan beri Silivri Cezaevi'nde bulunuyor. YÖK kendisine bildirilen 6'şar ismi 3'e indirerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak. Bu 3'er isim içerisinden rektörleri Gül atayacak. Akademisyenlerin tutuklu bulunmaları, rektör olarak atanmalarına engel teşkil etmiyor. Doruk ÇAKAR / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber