Sıcak havalara dikkat

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havaların ısınması yaşlılar ve çocukları olduğu gibi, hamile bayanları da etkiliyor. Uzmanlar, direkt güneş ışıklarından uzak durulması gerektiğini söylüyor.

Özel Universal Malatya Hastanesi'nde görevli Jinekolog Operatör Dr. Zehra Kuzu, hamileliğin son haftalarında çok dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek, "Direkt güneş ışıklarından uzak duralım. Mümkün olduğunca öğle saatlerinde dışarıda olmamaya dikkat edilmesi gerekir. Yürüyüşlerimizi akşam saatlerinde yapalım. Günlük 2 ila 3 litre su içip, 3-4 porsiyon meyve yenilmelidir. Güneş ışınlarının vücudumuza etki ettiği yerler için, kollarımız, yüzlerimiz ve özellikle gebelik lekelerinin ilerlememesi için güneş kremi kullanalım" dedi.

Sıcak havalardan dolayı hamilelerin serinlemek için havuzları tercih ettiklerini, bu konuda çok dikkatli olunması gerektiğini belirten Dr. Kuzu, şöyle konuştu:

"Sıcak havalarda havuzların kullanılmasını önermiyoruz çünkü su ile bulaşan hastalıklar, özellikle ishaller çok sık görülebilir. Israrla serinleme isteğinde bulunulursa denize gidilmesini öneriyoruz. Yiyeceklerden ise hafif yiyecekler tercih edilmeli, bol bol sebze tüketilmelidir. Kızartmalardan, hamur işlerinden, mide ve bağırsak sistemini yoracak yemeklerden uzak durmak gerekir. Bol sıvı ve ayran içilmesini tavsiye ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber