İtfaiye uyardı: Piknik sonrası ateşe dikkat

Nevşehir'de çıkan arazi yangınlarının büyük kısmının, piknik ateşinin tam olarak söndürülememesi, sigara izmaritinin rastgele doğaya atılması ile oluştuğu belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlar, özellikle yaz mevsiminde yangınlara karşı vatandaşların daha dikkatli olması çağrısında bulundu.

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyir eden hava sıcaklığına paralel olarak yaşanabilecek arazi yangınlarına karşı yetkililer uyarılarda bulundu. Haziran ayı ile başlayan ve halen devam eden hava sıcaklığının da etkisi ile kent merkezinde yaşanan arazi yangınlarına Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından anında müdahale ediliyor.

Arazi yangınlarının özellikle piknik ateşinin tam olarak söndürülememesi, sigara izmaritinin rastgele doğaya atılması ve arazilerde atılı bulunan cam parçalarının yakıcı güneş ışınlarıyla teması sonrasında başladığını belirten yetkililer, arazilere cam parçalarının atılmamasını, piknik ateşinin söndürülmeden alanın terk edilmemesini ve sigara izmaritinin de tamamen söndürülmesi uyarısında bulundu.

Yetkililer, mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklığının yaşanmaya başlandığı bu günlerde, vatandaşların arazilerde daha dikkatli davranmasının can ve mal güvenliği açısından da büyük bir önem taşıdığına vurgu yaptı.

İlgililer, arazi yangınlarına sadece otların yok olması anlamında bakılmaması gerektiğinin altını çizerken, arazide bulunan toprak için oldukça yararlı birçok bitki ve canlıların da olası arazi yangınında yok olduğuna dikkat çekti. Bu durumun doğal dengenin korunması yönünde ciddi sorunları beraberinde getirebileceği uyarısında bulunan yetkililer, vatandaşları daha duyarlı hareket etmeye çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber